25 april

Txt: 1 Korinterbrev 9:16-23

VENNLIGST SEND ERTENE

“Jeg vet du ikke liker erter, Jarl, men resten av oss gjør det, så jeg ønsker at du skal ta noen også,” sa mor og sendte skålen til ham. Jarl skar en grimase og dumpet noen få erter motvillig på tallerkenen sin. Han visste bedre enn å krangle.

“Lat som om de er noe annet,” foreslo Synnøve. “Lat som om du er en misjonær – som i den boken jeg leser. Forestill deg at de innfødte har invitert deg til middag.  De har satt den maten forran deg. Du har aldri sett den maten før, men dersom du ønsker at de skal akseptere deg, så må du spise den . Ellers vil du såre følelsene deres.”

“Mener du at de ikke har erter i noen lans? Da drar jeg dit!” Jarl gliste bredt og ble med på leken. “Hva skal jeg late som dette er dersom de ikke er erter?”

Synnøve lo. “Biller!” sa hun. Da Jarl gjorde en grimase, snudde hun seg mot moren sin. “Mor, kan vi ikke noen dager late som om vi er misjonærer i landene hvor kirken vår har misjonærer? foreslo hun. “Slik som Japan. Vi kunne sitte på golvet og spise med pinner.”

“Ja!”  nikket Jarl. “Bare at jeg stemme på Italia. Vi kunne ha pizza!”

“Jeg liker den ideen!” samstemte far. “La oss velge et land hver måned. Vi kunne finne ut om klimaet i det landet, og hvilken myntenhet de bruker.”

“Okay,” sa mor. “Jeg har en internasjonal kokebok. Synnøve og jeg kan lage menyen og lage maten. ”

“Du vil vel ikke få oss til å spise biller, vel?” spurte lillebror Dan bekymret.

Synnølve lo. “Ingen biller,” lovet hun. “Du kan dekorere matbrikkene, Dan.”

“Jeg kan hjelpe deg,” tilbød Jarl. “Jeg kan tegne et kart på en og bilder som viser landets produkter og trær eller blomster på andre. Du kan fargelegge dem, okay?”

Far lente seg tilbake i stolen sin. “Og jeg kan finne ut hva misjonærene våre gjør der – om det er starte kirker, jobbe på sykehus, oversette Bibelen, eller hva som helst. Hvorfor ikke ha vår første ‘misjons middag’ en uke fra i dag.”

“Bra!” sa mor. “Nå, Jarl, siden du fremdeles er i Norge, trenger du å spise opp ertene dine” Jarl nikket mens han spiddet en enkelt ert med gaffelen sin og puttet den i munnen sin.

Hva med deg?

Kunne familien din ha en “misjonær kveld”? Dersom å tilberede en fremmed middag virker for vanskelig, kanskje mor lage en spesiell rett eller dessert. Dere kan likevel finne ut hvor misjonærene fra kirken din bor og hvilken type misjonærer de er. Lær noe om landene de er i. Å gjøre dette vil gjøre det lettere å be for misjonærene dere støtter.

For dem alle er jeg blitt alt, for i alle fall å frelse noen

1 Krinterbrev 9:22

Dagens nøkkelord: LÆR OM MISJONÆRENE DERES

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: