11 desember

Txt: Salme 103:8-12

BORTE FOR GODT

Sølvi farget inn blomstene hun hadde tegnet på innkjørselen deres med kritt. Så tok hun et skritt tilbake og gren på nesen mens hun kikket på dem. Far kom ut av huset og smilte til Sølvi. “Så vakre blomster!” utbrøt han. “Det beste av alt er at jeg slipper å vanne dem.”

“Nei… men det skal jeg,” sa Sølvi. “Jeg bestemte akkurat for at jeg ville ha en annen farge på dem.” Hun tok hageslangen og siktet mot kunstverket sitt, og… svosj! Alt krittet forsvant nedover innkjørselen og ut i et avløp! Sølvi smilte til sin far. “Nå kan jeg starte på nytt,” sa hun. “Kult, ikke sant?”

“Kult,” svarte far. “Det er et bilde på hva Gud gjør for oss. Han gir oss en sjanse til å starte på ny når vi bekjenner synden vår til Ham.”

“Å nei! Jeg kan allerede se at krittblomstene mine vil bli brukt som en illustrasjon i en preken,” ertet Sølvi. Far var forstander, og Sølvi visste at han ofte brukte hendelser i hverdagen for å illustrere det han lærte menigheten.

Far nikket. “Noen ganger er det vanskelig for oss å glemme de slemme tingene vi har gjort,” sa han. “Og vi lurer på hvordan Gud kan tilgi oss. Du demonstrerte nettopp hva som skjer. Hvor er blomstene du tegnet?”

“Hvor er blomstene?” gjentok Sølvi. “Vel, de er… de er borte.”

“Kan du hente dem tilbake litt?” spurte far.

“Det kan jeg ikke!” sa Sølvi, fullstendig klar over at far visste at hun ikke kunne gjøre det. “De ble skylt ned i avløpet, og de eksisterer ikke lengre.”

“Nei, det gjør de ikke,” sa far. “De er borte, og vil aldri bli sett igjen. Det er akkurat hva som skjer med syndene våre når vi angrer og bekjenner dem for Gud. Bibelen sier  at Gud tilgir og glemmer dem.” Han smilte til Sølvi. “Et annet vers sier at de er fjernet så langt fra oss som øst er fra vest – og det er enda lengre enn ned i avløpet.”

Hva med deg?

Har du gjort noe galt – kanskje uten å være klar over det? Får det deg til å føle deg tung til sinns? Vel, det burde det! Dersom du virkelig angrer på synden din, så bekjenn synden din for Gud, og tro Ham når Han sier at Han vil tilgi deg. Takk Ham for at Han har fjernet synden din.

Jeg vil forlate deres misgjerning og ikke lenger komme deres synder i hu.

Jeremia 31:34

Dagens nøkkelord: GUD TILGIR OG FJERNER SYND

Advertisement
%d bloggers like this: