21 januar

Txt: Matteus 6:25-34

VENT OG SE

“Hvor skal vi hen, pappa?” spurte Kenneth mens faren hans rundet et hjørne.

“Vent og se!” blunket faren.

“Madame Margarite, spirutalist leser,” leste Kenneth mens de kjørte forbi et skilt som nylig var satt opp i hovedgaten. “Få fremtiden din lest her.”

“Jeg har lyst til å vite hva som skjer i fremtiden,” sa seksten år gamle Line. “Som, for eksempel… kommer Bjarte til å invitere meg til ungdommens ball?”

“Ja, det ville vært kult å hvite hva som kommer til å skje,” sa Kenneth seg enig. “Jeg skulle gjerne vite om jeg kommer til å stå i prøven vi skal ha i morgen.”

Faren ristet på hodet. “Spåkoner har ikke svarene,” sa han. “Bibelen advarer oss mot å gå til dem. Dessuten kan det å ikke vite om fremtiden være en velsignelse.”

“Hvorfor det?” spurte Kenneth og Line i munnen på hverandre.

“Vel… tenk om vi hadde visst sist jul at bestemor skulle få et slag uken etterpå. Ville dere ha kunnet kose dere den dagen?” surte faren.

“Nei, det ville ha vært fryktelig,” svarte Line sakte.

“Jeg leste om en mann som ble fortalt at han skulle dø når han ble seksti-fem år gammel,” sa faren, “så han begynte å leve farlig – kjøre som en gal mann og ta forskjellige typer dumdristige sjanser. Når han var tjue-åtte år gammel døde han i en bilulykke.”

“Da tok spåkonen feil!” ropte Kenneth ut.

“Det gjør de veldig ofte, men mange mennesker baserer livene deres på falske spådommer om fremtiden eller horoskoper. Det er farlig!” advarte faren.

“Ville det å gå til en spåkone være å ‘vandre etter de ugudeliges råd’?” spurte Line. “Det står i en Salme jeg lærte.”

Faren nikket mens han kjørte bilen inn på en parkeringsplass like ved kinoen. “Gud vil at vi skal stole på Ham,” sa faren, “akkurat som dere stolte på meg da dere ikke visste hvor vi skulle dra i kveld. Gud i sin visdom skjuler av og til sorger og smerter for oss, og Han gir oss mange vakre overraskelser.”

Hva med deg?

Husker du på at fremtiden er i Guds trygge hender? Horoskoper, ouija-brett, tarot kort og alle former for spådommer er virkemidler djevelen bruker, og de er alle fordømt av Gud. Stol på Ham og ikke bekymre deg over hva som vil skje i fremtiden. Det er bare Gud som vet alt, og Han har alt under kontroll.

Salig er den mann som ikke vandrer etter ugudeliges råd

Salme 1:1

Dagens nøkkelord: LEGG FREMTIDEN I GUDS HENDER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: