7 august

Txt: Efeserne 5:1-8

RETT KILDE

Steinar så på mens faren arbeidet på bilen. “Jeg hører at du har økt vokabularet ditt,” kom fars dempede stemme fra under panseret. Steinar følte en nervøs skjelving i magen, og han skyndte seg med å lete i verktøyskrinet mens faren dukket opp fra under bilen. “Fotballtreneren din forteller meg at du har blitt litt mere frilynnet i til samtalen i garderoben. Som en kristen og et medlem i kirken vår så syntes han at jeg burde vite om det. Han sahan snakket med deg om det også.”

Steinar trakk på skuldrene. “Vel, du sa selv at jeg var gammel nok til å vite mer om jenter og slikt.”

Far nikket. “Jeg skjønner.” Han kikket på tennpluggene han holdt i hånden. “Jeg må kikke litt i brukerveiledningen,” sa han. “Den er i skuffen ved komfyren. Kan du løpe og hente den for meg? Den har blått omslag.”Steinar skyndte seg avgårde, overrasket men glad over at faren hadde skiftet samtaleemne. Når han returnerte ga han en bok til sin far. Far begynte å bla igjennom sidene. Han smilte, så lo han høyt. “Jeg tror ikke jeg får mye hjelp av denne boken! Det er en av mors kokebøker, ikke veiledningen til bilen,” sa han.

Steinar lo også. “Opps!” sa han. “Der var to blå bøker i skuffen.” Han løp tilbake for å hente den riktige boken.

Når Steinar returnerte, tok far imot boken. “Det er viktig å få informasjonen din fra rett kilde, ikke sant?” sa han. “Du ville ikke kikke i en kokebok for  finne informasjon om hvordan å reparere biler, og du ville ikke spørre norsk læreren din om hvordan å stå på skateboard.” Far bladde gjennom instruksjonsboken. “Vet du hva?” la han til. “Informasjon om forholdet mellom menn og kvinner er mye viktigere enn en bil som fungerer. Det kan virke som om vennene dine vet mye, men de ser ikke tingene fra Guds ståsted. For noe som er så viktig trenger du den beste kilden av informasjon som du kan få – Guds ord og din egen familie.”

Hva med deg?

Forsøker vennene dine å imponere hverandre med hva de vet om det annet kjønn? Er det mer underholdende å lytte til dem enn til dine egne foreldre? Virker bøker og blader som omtaler forhold med det motsatte kjønn som du vet er galt spennende og appellerende? For å ha et godt og varig forhold og ekteskap er det viktig at du får informasjonen fra rett kilde. Lær hva Gud har å si om det.

La ingen bedra dere med tomme ord! For det er jo på grunn av disse ting at Guds vrede kommer over vanntroens barn.

Efeserne 5:6

Dagens nøkkelord: FÅ RIKTIG INFORMASJON

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: