Velbevart dinosaur en “gullgruve”

Saurornitholestes - Wikipedia

En utrolig komplett og bemerkelsesverdig velbevart dinosaur har blitt beskrevet av de anerkjente paleontologene Philip Currie og David Evans. Skjelettet, omtrent på størrelse med en tysk sauehund, er det eneste nesten komplette eksemplaret av Saurornitholestes langston, og var bevart intakt med unntak av halen.

“På grunn av deres lille størrelse og delikate bein er små kjøttetende dinosaurskjeletter ekstremt sjeldne blant fossilene. Det ny skjelettet er absolutt det mest komplette og best bevarte som noen sinne er funnet i Nord Amerika. Det er en vitenskapelig gullgruve,” sa Evans. “Det er til og med bevart tredimensjonalt, jeg mener, det ser nesten ut som om den kunne begynne å puste.”

Rapporten fokuserte på dinosaurens skalle, og hevdet at en flat tann med lange riller “var trolig brukt for å finpusse fjærene”- De ønsket helt klart å promotere den evolusjonære historien om at dinosaurer utviklet seg til fugler, selv om ingen fjær ble funnet på dette eksemplaret eller noe annet eksemplar av denne arten.

Men hva kunne forklare fossilets ypperlige bevaring? Slike forhold kan forståes fra 1 Mosebok. I løpet av syndeflommen på Noahs tid, omtrent 4,500 år siden, ble store ranker med gjørme båret med vannet som kunne hurtig begrave milliarder av dyr i sedimentære jordlag.


 

Advertisement
%d bloggers like this: