26 november: Gjør det neste…

“Deretter sa han til disippelen: «Dette er din mor.» Fra da av tok disippelen henne hjem til seg.”

Johannes 19:27

Vi er kommandert å ha “blikket festet på Ham” på  korset for å fa vite hvordan vi skal håndtere lidelse (Hebreerne 12:2). De tredje leksjonen vi lærer fra Kristi syv uttalelser på korset, er dette: gjør praktiske forberedelser midt i sorgen.

Når vi står overfor overveldende sorg, nådeløs motløshet, eller pulserende smerte, så er det ofte vanskelig å vite hva en skal gjøre. Vi har en tendens til å rulle oss sammen som en ball og håpe på at stormen vil passere, eller at en enkel løsning vil dukke opp.

Men den riktige responsen, selv under store lidelser, er å gjøre praktiske forberedelser midt inne i sorgen. Du må fremdeles komme deg ut av sengen, eller gå på jobb, eller ta klesvasken, eller betale regningene, eller leke med barna, eller skrive testamentet ditt — samme hvordan du føler deg, vil det å ignorere ansvaret ditt ikke hjelpe deg med å bli kvitt problemene dine.

Her var Jesus, i historiens mørkeste øyeblikk, mens Han bærer Guds og menneskehetens brut. Ingen har noensinne vært så langt nede som Jesus var i det øyeblikket. Og likevel legger Han enkle, mundane forberedelser for etter sin død. Han forsikrer seg om at moren Hans vil bli tatt vare på.

Elizabeth Elliot kaller dette fundamentale behovet for å møte realitetene “det neste” prinsippet. Når du ikke vet hva du skal gjøre som din neste handling, sier hun, så må du gjennomføre den neste handlingen. Dette ypperlige og praktiske rådet kommer fra et gammelt, hellig dikt:

“Gjør det umiddelbart, gjør det med bønn; Gjør det pålitelig, og kaste all omsorg; Gjør det med ærbødighet, spor fra Hans håd Som plasserte det foran Deg med ærlig kommandering. Stående på allmakten, trygg under Hans vinge, Forlat alle resultater, gjør den neste handlingen.”


 

Advertisement
%d bloggers like this: