9 november

Txt: 1 Mosebok 11:1-9

DET RETTE SVARET

“I musikk timen i dag lærte fru Andersen oss en dum sang om en mann som forsøkte å dra til himmelen i en luftballong. Når det ikke gikk, så forsøkte han en drake,” sa Thomas ved middagsbordet en kveld. “Jeg likte ikke å synge sangen, for jeg følte som om den gjorde narr av Bibelen.”

“Det høres ikke ut som en veldig god sang,” svarte far.

“Ikke i det hele tatt,” la Thomas til. “Etter vi var ferdige med å synge, så rakte Karoline hånden opp og spurte fru Andersen hvordan en virkelig kunne komme til himmelen. Fru Andersen svarte ikke, så Johnny sa at du måtte dø for å kunne komme til himmelen. Marta sa at du måtte gjøre gode gjerninger, og Guri sa at presten hennes hadde sagt at en måtte være medlem av kirken deres for å kunne komme til himmelen. Så reiste jeg opp hånden, og da fru Andersen sa navnet mitt, sa jeg at jeg visste den virkelige veien til himmelen. Jeg begynte å fortelle dem at du må tro at Jesus døde for syndene dine og at Han stod opp fra de døde, og du må ta imot Ham som din personlige Frelser.”

“Kjempebra gjort av deg! Hva sa fru Andersen da?” spurte mor.

“Hun sa at det var på tide å avslutte diskusjonen fordi vi ikke hadde lov til å snakke om religion på skolen!” sa Thomas. Hun lærte ss den sangen, og hun lot barna snakke, men når jeg ønsket å fortelle hva Bibelen sa, så avbrøt hun meg og skiftet samtaleemne!”

“Dessverre er det slik det ofte er.” Far ristet på hodet sitt. “Folk liker å snakke om himmelen og Bibelen som om det er oppdiktet, eller så bruker de den som en lykkeamulett, men de nekter å lytte til sannheten.”

“Og,” sa mor, “folk har forsøkt å komme til himmelen på egen hånd lenge. Tenk på Babels tårn. På den tiden trodde folk at de kunne komme til himmelen ved sine egne gjerninger.”

“Vel, jeg er glad jeg vet at Bibelen er sann og at jeg vet den virkelige veien til himmelen!” utbrøt Thomas. “Og vet dere hva? I morgen skal jeg snakke med Karoline og gi henne det rette svaret til spørsmålet hennes.”

Hva med deg?

Kjenner du den ene, sanne veien til himmelen? Guds ord sier at den eneste veien er ved å ta imot Jesus Kristus som personlig Frelser. Dersom du ikke har gjort enda, så gjør det i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved.

Apostlenes gjerninger 4:12

Dagens nøkkelord: JESUS ER VEIEN TIL HIMMELEN

Advertisement
%d bloggers like this: