7 mai

Txt: 1 Tessalonikerbrev 3:12-13

BESTEFORELDRENES DAG

“Velkommen til klasserommet vårt!” sa fru Nilsen, Thomas sin lærer. “Elevene har arbeidet  hardt for å forberede til ‘Besteforeldrenes Dag’, og de vil lesse stilene sine til dere. Katja, vi starter med deg. Robert, Amanda og Thomas følger på, og så starter vi med neste rad.”

“Jeg liker bestemoren min fordi hun tar meg med på handleturer og kjøper meg mange ting,” leste Katja. Hun fortsatte med å liste opp mange gaver bestemoren hennes hadde kjøpt til henne.

Robert snakket mykt. “Jeg liker bestemoren min fordi hun baker kaker og kjeks til meg. Bestefaren min gir meg godterier hele tiden. Jeg liker dem begge. Slutt.”

“Bestefaren min kjefter aldri på meg,” leste Amanda. “Og han tar meg ut for å spise så ofte jeg har lyst. Bestemor la meg være våken til sent på kvelden når jeg sover der, og…”

Thomas var litt nervøs, og hørte ikke alt Amanda sa mens han ventet å lese sin egen fortelling. Til slutt stod han opp for å lese stilen hans. “Jeg liker bestefaren min fordi han er min venn,” leste Thomas. “Han tar seg alltid tid til å lytte til meg. Han hjelper meg når jeg trenger ham. Han kjefter på meg når jeg er slem fordi han ønsker at jeg skal være snill. Men han er alltid glad i meg, samme hva jeg gjør.” Når Thomas var ferdig, ga bestefaren hans ham et stort smil.

“Jeg ble veldig glad over å høre hva du hadde skrevet,” fortalte bestefar ham etter skolen.

Thomas smilte. “Jeg liker ikke alltid den biten om kjefting,” tilstod han, “men jeg vet du har rett, så jeg er glad for at du gjør det.”

“Vet du hva? Det du liker ved meg er også det jeg setter pris på ved Gud,” sa bestefar mens han la en arm rundt skuldrene hans.

Thomas var overrasket. “Virkelig?” spurte han.

Bestefar nikket. “Gud lytter alltid på meg når jeg ber, og Han er der når jeg trenger Ham,” forklarte han. “Han hjelper meg å si ‘nei’ til ting som ikke er bra for meg. Dersom jeg ikke gjør det, så disiplinerer Han meg. Han elsker meg, selv når jeg gjør gale ting. Han gir meg ikke alt jeg ber om, men Han gjør alltid det som er best for meg.”

Thomas nikket. “Jeg antar jeg er glad for at Han ikke alltid gir oss det vi ønsker,” sa han tankefullt. “Dersom Han gjorde det, så ville jeg aldri ha flyttet hit til denne byen. Jeg ønsket å bli i det gamle huset mitt, men da ville jeg ikke ha fått sett så mye til deg.”

“Eller jeg deg.” Bestefar ga Thomas en klem. “Jeg er glad at du liker både Gud og meg for de rette grunnene,” la han til.

Hva med deg?

Er du glad i mennesker for de rette grunnene? Du burde elske dem som de er, ikke for hva de gir deg eller fordi du kan få dem til å gjøre hva du vil. Vær glad i dem fordi Gud elsker dem og sier at du skal elske andre også. Kanskje du misliker folk som retter på deg når du gjør gale ting. Gud vet at du av og til trenger irettesettelse, så aksepter disiplinering fra de som bestemmer over deg sammen med de tingene som du liker.

Elsk hverandre inderlig av hjertet!

1 Peter 1:22

Dagens nøkkelord: ELSK FOLK FOR DE RETTE GRUNNENE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: