Radiokarbondatering “unøyaktig”
Ny forskning avslører at radiokarbondatering ikke gir nøyaktige resultater, på grunn av svingninger i karbonsyklusen. Vitenskapsmennene som gjorde oppdagelsen hevder at unøyaktigheten er bare noen få år her og der for individuelle datoer. Men de tilstår at akkumulerte dateringsfeil kan ha alvorlige implikasjoner for historisk kronologi. Oppdagelsen relaterer bare til arkeologi – det påvirker ikke dateringsteknikker for “lange tidsaldre” som allerede “daterer” steiner til millioner og milliarder av år.
Karbon-14 datering forblir en nyttig metode for kreasjonister som tror på en ung jordklode, gitt at godtgjørelse blir gjort for de veldig store forandringene i karbonbalansen til biosfæren etter den store flommen.
Karbonholdige fossiler (inkludert kull) fra syndefloden inneholder generelt målbar radiokarbon. Men dersom de var millioner av år gamle skulle de ikke ha inneholdt noen Karbon-14. Radiokarbon “datoer” kalkulert for disse fossilene gir “bare” titusener av år, som er alt for ungt for deres antatte multi-million-år aldre. På den annen side er de kalkulerte “aldrene” alt for gammel sammenliknet med tiden de faktisk ble begravd (ca. 4,500 år siden). Dette er fordi alderskalkulasjoner trenger å kalibrere for det faktum at enorme mengder med karbonholdig planter og dyr ble begravet under den kataklysmiske, globale flommen. Dette ville ha drastisk opprørt atmosfærens Karbon-14 balanse. I tillegg ville det ha opprørt biosfærens balanse på grunn av at mye Karbon-14 ville ha blitt begravd.
Ny forskning reflekterer en voksende realisering om at fortolkningen av resultatene fra laboratoriedatering er avhengig av komplekse faktorer, og at “datoene” selv ikke er harde fakta.