20 oktober

Txt: Salomos ordspråk 6:16-21

OVERNATTINGSGJESTEN SOM DRO

“Hei mamma! Kan Asle overnatte hos meg i helgen?” spurte Joakim ivrig.

“Det går bra, Joakim,” smilte mor, “men husk å holde deg ute av din søsters rom. Kan du love det?” Joakim lovet det.

Det virket som om skolen aldri ville ta slutt den fredagen. Når skoleklokken endelig ringte for første gang, så skyndte guttene seg hjem og fant en etter-skole-snacks som var lagt klar for dem. Mens de satt og slukte i seg melk og småkaker, så visket Joakim “Vent til min søster har dratt for å sitte barnevakt. Vi kan korte inn lakenet hennes. Hun vil bli rasende! La oss håpe at mor ikke oppdager oss, ellers vil hun også bli sinna!”

Da middagen var over, leste far fra Bibelen. “Seks ting er det Herren hater, sju er en styggedom for Hans sjel…” begynte han. Mesteparten av skriftstedet forsvant bak Joakims dagdrøm, men disse ordene ble igjen: “et falskt vitne som taler løgn, og den som volder strid mellom brødre. Min sønn, hold fast ved din Fars bud, og forlat ikke din mors lære!”

“Kom igjen,” sa Asle senere. “La oss gå og rote med din søsters seng. Jeg er ikke sikker på at jeg husker hvordan en gjør det – jeg vet bare at et laken er satt fast slik at når hun klatrer inn i sengen kan hun bare få bena halvveis nedi. Det skal bli gøy!”

Joakim nølte. “Jeg lovet mor at jeg ikke ville gå inn på Maren sitt rom,” sa han langsomt. “Jeg skulle gjøre det likevel, men nå kan jeg ikke.”

“Hør her,” protesterte Asle. “Ikke vær en slik kjedelig mammadalt, ellers så går jeg hjem! Dessuten, så lovet du vi skulle gjøre det, så dersom du trekker deg nå, er du likevel en løgner!”

Joakim var forvirret et lite øyeblikk. Stille ba han Gud om hjelp. “Asle,” sa han. “Jeg skulle aldri ha sagt at vi skulle gå inn i Marens rom, for jeg hadde allerede lovet min mor at jeg ikke skulle gjøre det. Det var galt av meg, og jeg angrer på det.”

Da Asle grep soveposen sin og gikk hjemover, så gikk Joakim for å forklare det for foreldrene sine. “Joakim, du har bestått en veldig viktig åndelig prøve,” sa faren hans til ham. “Gud er fornøyd, og det er vi også. Og ikke bekymre deg over Asle. Jeg er sikker på at han vil fremdeles være vennen din etter han har tenkt litt på det.”

Hva med deg?

Betrakter du løgn som en vanlig synd som ikke er så veldig galt? Det er nevnt to ganger på listen over ting som Gud hater (vers 17 og 19 i dagens skriftsted). Det er mulig at det er vanlig, men det er ingen bagatell. Det er forferdelig. Det er en vederstyggelighet – en forhatt ting – for Gud. Ikke gjør det.

Hold fast på din fars bud, og forlat ikke din mors lære!

Salomos ordspråk 6:20

Dagens nøkkelord: IKKE LYV

Advertisement
%d bloggers like this: