10 oktober

Txt: Matteus 13:44

EN SANN SKATT

Jarle trommet med fingrene på konsollen i familiens varebil. Han skulle akkurat til å tute i hornet da han så mor låse døren og plukke opp lillesøsteren hans i fanget.

“Skynd deg!” murret Jarle. Han ville komme tidlig til spillbutikken.

Mor åpnet bakdøren og satte søsteren i barnesetet, så smøg hun seg inn i førersetet og startet motoren.

“Endelig!” sa Jarle. Da mor snudde seg og løftet et øyenbryn, visste Jarle han han måtte styre tålmodigheten sin. “Beklager, mamma.”

Hun smilte. “Jeg vet at du er spent, men du må roe deg ned. Vi skal komme dit.” De kjørte ut av innkjørselen og dro nedover mot sentrum.

Jarle åpnet lommeboken sin og talte pengesedlene som lå i en fin bunke på innsiden. Han hadde hjulpet til i hagen og utført flere ekstrajobber rundt i huset for å spare til det nye Playstation 4 spillet han ønsket så mye. Det hadde tatt ham tre måneder, men i dag ville han bli en av de første som fikk tak i spillet. Han kunne nesten ikke vente.

Da mor kjørte inn på parkeringsplassen, dunket hjertet til Jarle ekstra hardt. Det var en stor folkemengde utenfor døren, og det var fremdeles en halv time før de åpnet. Hvordan kunne det allerede være kø?

Han løsnet bilbeltet og åpnet døren på varebilen. “Jeg skal stille meg i kø.”

“Okay,” sa mor. “Jeg vil være i matvarebutikken ved siden av. Kom og finn meg når du er ferdig.”

En time senere holdt Jarle spillet sitt i hendene sine mens de kjørte ut av parkeringsplassen. “Har du noen penger igjen?” spurte mor.

“Nei,” sa Jarle mens han fingret med spillets plastomslag. “Men det er helt okay.”

“Var det verdt det?”

Jarle så på sin mor og smilte. “Absolutt!”

“Vet du hva?” spurte mor. “Det er en historie i Bibelen om en mann som solgte alt han eide for å kjøpe en skatt. Jesus sier at den skatten er som Guds rike.”

“Virkelig?” spurte Jarle. “Hvordan det?”

“Hva tror du?”

Jarle myste inn i morgensolen. “Fordi å være i Guds familie er den største skatten som finnes?”

Mor smilte og nikket. “Absolutt!”

Hva med deg?

Har du noen gang hatt så lyst på noe at du ville gitt hva som helst for å få det? Jesus sier at Guds rike er så spennende. Å få syndene dine tilgitt gjennom Jesus slik at vi kan bli Guds barn er en skatt ulik noen annen, og den vil aldri bli gammel eller bli utslitt – den varer evig! Du kan ha den skatten i dag – se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”.

Himmelens rike er lik en skatt som var skjult i en åker. En mann fant den, og gjemte den igjen. I sin glede gikk han så bort og solgte alt han eide, og kjøpte åkeren

Matteus 13:44

Dagens nøkkelord: JESUS ER VERDT ALT

Advertisement
%d bloggers like this: