21 september

Txt: Jesaja 5:11-15

EN TIDLIG FROST

“Bladene på trærne er så vakre allerede, og vi har bare kommet til august,” sa Ronja da hun og bestefaren gikk til kirken sammen. Hun plukket opp noen få blader.

Bestefar, som var på besøk denne uken, nikket. “Frosten kom litt tidlig i år, sa han. “Noen tror  det betyr at vi vil få en hard vinter.” Han så på huset de passerte og la til “Dette er hvor familien Bjørnestad bor. De er gode venner med oss, men den eldste sønnen deres, Geir, fikk problemer med narkotika. Han har aldri kommet over det.”

Ronja husket Geir – en pen gutt som likte å tegne. Så han brukte narkotika? Hun følte seg litt skyldig, for hun hadde tenkt på å prøve litt selv. Hun skulle begynne på videregående neste år, og hun var litt bekymret over hvilket inntrykk hun ville gi andre. Hun likte ikke bildet av en naiv, uerfaren førsteårsstudent. Hun følte at hun trengte litt erfaring slik at hun visste litt mer om “verdslige ting” og få litt mer farge. Hun tenkte at å prøve narkotika ville oppnå dette.

“På en måte minner denne tidlige frosten om når unge mennesker bruker narkotika,” sa bestefar.

“Hva mener du?” spurte Ronja.

“Den første virkningen frosten har er vakre blader. Og når unge mennesker begynner å bruker narkotika, så føler de seg helt fin først,” forklarte bestefar. “Men frosten dødelige effekt kan snart sees når bladene blir brune. Narkotikaens dødelige effekt blir også snart lette å få øye på. Av og til tar narkotikaen livet av de unge. Andre ganger tar det livet av håpene og drømmene deres. Geir kunne kanskje ha blitt en god kunstner dersom han hadde forsøkt å utvikle talentet sitt. Det var synd at Geir forsøkte å ta en snarvei med narkotika først.”

Mens Ronja gikk bortover sparket hun til noen blader som allerede hadde blitt brune og tørre. Hun lurte på om Gud hadde sent denne frosten bare for henne, som en advarsel mot å forsøke å leve livet hennes alt for fort. Hun bestemte seg for at å være en uerfaren førsteårsstudent ikke var så dårlig likevel.

Hva med deg?

Har du blitt fristet til å forsøke narkotika bare for å bli populær? Det er my bedre å stå alene enn å risikere helsen og fremtiden din ved å bruke narkotika. Be Gud hjelpe deg så du ikke tar dumme sjanser.

Det er en vei som synes rett for en mann, men enden på det er dødens veier

Salomos ordspråk 14:12

Dagens nøkkelord: IKKE PRØV NARKOTIKA

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: