6 september

Txt: 2 Korinterbrev 6:14-18

REN ELLER UTVANNET?

“Mamma, hva er galt med disse isbitene?” spurte Jenny. “De er brune alle sammen!”

Mor kastet et blikk på isbitene og smilte. Jeg brukte iste da jeg lagde dem,” forklarte mor. “Jeg lagde dem for bestefar. Du vet at han liker god, sterk iste når det er så varmt.”

Jenny nikket og smilte til bestefar som satt ved kjøkkenbordet. Hun visste at han ikke likte isteen sin svak og vannaktig, slik den ble når mange isbiter smeltet i glasset hans. Hun helte flere av de brune isbitene i bestefars glass og fylt det opp med iste. “Værsågod, bestefar. Ren iste ufortynnet av vanlige isbiter.”

Bestefar tok glasset og takket Jenny høflig. “Akkurat som jeg liker det!” sa han og tok en stor munnfull. “Dette minner meg om et skriftsted  som oppfordrer kristne til å være rene og ufortynnet av verden.” Mor og Jenny vekslet blikk. Bestefar kunne lage en åndelig leksjon av hva som helst. “Det sier at vi skal komme oss vekk fra syndige ting og bli adskilt til Gud,” fortsatte bestefar. “Vi burde ikke ha noe å gjøre med syndige ting, fordi rettferdighet og urettferdighet ikke hører sammen. Iste blir svak og smakløs når isen smelter inn i den, og våre liv blir svake og ueffektive når vi tillater verdslige ting å komme inn i dem. Å leve slik som verden gjør vanner ut vårt kristne vitnesbyrd.”

Mor nikket samtykkende. “Der finnes så mange typer press, press for å kle seg, oppføre seg og tenke som verden gjør,” sa hun. “Dersom vi ikke er forsiktige,kan vi glemme at vi tilhører Jesus og at vi skulle leve for å glede Ham. Når kristne lar verden vanne ut vitnesbyrdet sitt, så bli de mindre effektive!”

Jenny flirte. “Nå har vi to personer i familien som lager åndelige leksjoner!” ertet hun. Men hun visste at de hadde rett. Hun bestemte seg for at hun ikke skulle la synden ødelegge vitnesbyrdet hennes, men adlyde Gud og holde livet hennes rent for Ham.

Hva med deg?

Fortynner slike ting som selvopptatthet, dårlig TV eller skittent språkbruk vitnesbyrdet ditt? Forsøker du å kle deg og oppøre deg slik som de populære barna du kjenner selv om du vet at det ikke bringer ære til Gud? Ikke forurens livet ditt med skitne ting. Be Gud om å hjelpe deg å være trofast overfor Ham.

Gå derfor ut fra dem og skill dere fra dem, sier Herren, og rør ikke noe urent! Da vil jeg ta imot dere.

2 Korinterbrev 6:17

Dagens nøkkelord: HOLD LIVET DITT RENT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: