28 september: Tro evangeliet!

“Tiden er inne, Guds rike er kommet nær. Vend om og tro på evangeliet!”

Markus 1:15

Omvendelse involverer en forandring i hjertet som fører til en farandring i handling. Det betyr å forsake syndige og opprørerske levemåter for å glede vår Skaper Herren. Men Jesus tar det ett skritt videre her.

Vend om… og tro på evangeliet. Når Jesus står foran oss, advarer Han oss at tiden marsjerer framover mot en definitiv og formålsfull avslutning, og Han kaller oss til omvendelse og tro. Omvendelse løsner ikke bare våre egoistiske syn på ting i denne verden, den omfavner også de gode nyhetene o en annen verden.

For ett søtt kall dette er! Ett kall til å tro at Jesu gode nyheter faktisk er sanne, at himmelens Gud virkelig har gitt Sin eneste Sønn på syndernes vegne. Vi er kalt til å tro noe som vireker for godt til å være sant. Vi er kalt til å stole på en Gud som ikke kan lyve, og hvile i den ferfekte Frelserens verk.

Hva med deg? Ser du omvendelse som en tvangstrøye som hindrer deg fra å ta del i livet, eller har du kommet til den forståelsen at omvendelse omfavner kilden til selve livet?

Tiden går mot den ubønnhørlige slutten da vi skal møte vår hellige og helligede Skaper. Løper du bort fra Ham nå, eller hviler du trygt i Hans armer?


 

Advertisement
%d bloggers like this: