21 juni

Txt: Filipperne 4:8-9, Kolosserne 3:1-2

DEN RIKTIGE DIETTEN

Da Monika kom hjem fra skolen, holdt mor på å ta chocolate chip kjeks ut av ovnen mens lillebroren Lars så på. “De lukter så godt,” sa Lars. “Kan vi få noen?”

Mor smilte. “Dere kan begge ha et glass melk og to kjeks hver som snacks,” sa hun.

Lars hentet melk og tok ivrig to kjeks, men Monika ristet på hodet. “Jeg skal løpe et viktig løp på idretts stadion snart, så jeg skal bare ha sunne snacks den neste uken,” slo hun fast. Hun valgte en banan og tok den med seg inn i stuen hvor hun skrudde på fjernsynet og satte seg for åslappe av mens hun kikket på et TV program.

Etter noen få minutter kom mor inn i stuen. “Hva ser du på?” spurte hun. “Jeg har hørt mye om det programmet, men det jeg hørte hørtes ikke så bra ut.”

Monika rødmet. “Det er bare et talk show. Jeg skal skru det av og begynne med leksene mine så snart jeg er ferdig med bananen min,” sa hun.

Mor rynket litt på nesen mens hun fortsatte å kikke på TV programmet. “Du vet du ikke har lov til å se på mesteparten av disse programmene,” sa hun. “De er ikke noe du burde mate hjernen din med, Monika!”

“Men jeg skal bare se på det i noen få minutter,” protesterte Monika. “Jeg tror ikke det vil skade meg.”

“Du var forsiktig ved å velge en sunn snack i dag, og det var smart,” sa mor. “Du burde ikke mate kroppen din med en diett som ikke er sunn, og du burde ikke mate hjernen din med en diett – heller ikke en snack – som ikke er sunn heller. Faktum er at de tingene du mater hjernen din med er enda viktigere enn hva du mater kroppen din med. Det du lytter til eller tenker på bestemmer hvilken type menneske du blir. Salomos ordspråk 23:7 sier ‘For så han tenker i sin sjel, slik er han’.”

Monika sukket. “Vel… okay,” sa hun og skrudde av fjernsynet. Hun la til “Jeg har virkelig ikke lyst til å bli slik som de menneskene i dette programmet. Fra nå av vil jeg forsøke å være mer forsiktig med hva jeg ser på.”

Hva med deg?

Er du forsiktig med hva du mater hjernen din? Det er bra å ta vare på kroppen din og holde den sunn. Det er enda viktigere å ta vare på hjernen din. TV programmer, filmer, musikk og bøker “mater” hjernen din og kan forandre måten du lever og tenker på. Gud sier at hjernen din burde bli fylt med tanker som oppmuntrer deg til å leve slik Han ønsker.

La deres sin være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.

Kolosserne 3:2

Dagens nøkkelord: MAT HJERNEN DIN MED GODE TING

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: