4 januar

Txt: Hebreerne 12:1-3

ØYNENE PÅ VEIEN

Andreas, som nettopp hadde fått førerkortet, tok sin yngre bror til en baseball kamp. “Så du skal kaste i dag, Noah?” smilte Andreas.

“Jepp! Det skal jeg!” utbrøt Noah. Han maste uavbrutt om den kommende kampen. “Jeg vet at jeg kan kaste ballen forbi de typene,” skrøt han.

Andreas smilte. “Ikke vær så sikker,” advarte han. “Det laget knuste dere i fjor.”

“Joda, men treneren vår har trent oss hardt i hele sommer, ” svarte Noah. “Han lærte oss så mye, og han sier at vi er et mye bedre lag nå. Denne gangen skal vi vinne!”

Mens Noah fortsatte å prate, nikket Andreas samtykkende innimellom. “Jeg håper jeg blir god nok til å spille med de store gutta en dag! Ville ikke det være kjempebra?” spurte Noah mens han snudde seg ivrig mot storebroren. “Hei, Andreas, du følger ikke med!” klaget han. “Du ser aldri på meg når jeg snakket til deg!”

“Jeg hører etter,” forsikret Andreas ham, “men far ga meg ganske grundige instruksjoner før han lot meg bruke bilen. Han sa at jeg måtte passe på at jeg hadde øynene på veien hele tiden. Jeg stoler på fars råd.” Andreas lo, og la til “Dessuten – så er dette fars bil, så dersom jeg ønsker å få kjøre den en annen gang også, så må jeg ta godt vare på den.” Han parkerte forsiktig utenfor baseball banen. “Far sier at å kjøre er på en måte det samme som å leve for Jesus – det krever at vi fokuserer,” fortsatte Andreas. “Han sa at folk har ødelagt bilene sine fordi de har tatt øynene sine av veien, og folk får ødelagt livene sine ved å ta øynene sine vekk fra Jesus.”

“Hva betyr det?” spurte Noah.

“Han sa at akkurat som vi er frelst ved tro på Jesus, så lever vi daglig ved tro på Ham,” svarte Andreas.  “Det er å ha øynene våre på Jesus.”

Noah grep baseball hansken fra gulvet og åpnet bildøren. “Nå, når vi spiller baseball, så må vi holde øynene på ballen,” sa han. Han smilte til Andreas. “Men jeg skal ikke glemme å holde øynene på Jesus også.”

Hva med deg?

Har du øynene “festet på Jesus”? Når du har hatt en dårlig dag, går du da til Jesus for å få trøst? Når du trenger noe, går du da til Jesus for å få det du trenger? Du er frelst ved tro på Jesus, og du bør leve daglig ved tro på Ham. Når du går ned livets “landevei”, så fokuser på Ham. Fyll hodet ditt og livet ditt med ting som gleder Jesus.

Med blikket festet på Jesus, Han som er troens opphavsmann og fullender

Hebreerne 12:2

Dagens nøkkelord: HOLD ØYNENE PÅ JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: