13 mai: Å tjene som Jesus

“Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter.”

Johannes 13:14

For en sjokkerende scene dette er! Til og med disiplene, som hadde sett Jesus berøre spedalske og helbrede krøplinger og spise med syndere, var uforberedt for dette avskjedsbudet og eksempelet.

Natten før Jesu forferdelige rettssak og korsfestelse, tok Han seg tid til å spise med disiplene og instruere dem en siste gang. Men etter maten, stod Han opp fra bordet, tok et håndkle, helte vann i et vaskefat, og begynte å vaske disiplenes føtter!

Peter var så sjokkert at han insisterte at Jesus skulle aldri vaske føttene hans. Ideen om at hans Herre og Mester bøyde seg ned foran ham og utførte denne simple tjenesten var helt utenkelig.

Da Jesus hadde utført oppgaven, til tross for protestene deres, kommanderte Han dem at de i framtiden måtte gjøre det samme for hverandre: Dersom jeg, som er deres Herre og Mester, har vasket føttene deres, så er det ingen stolthet eller frastøting som kan hindre dere fra å utøve den samme tjenesten.

Hva med deg? Er du for god til å gjøre hva Jesus gjorde? Er du for stolt til å bøye deg og tjene, slik som Jesus?

Tjenesten av å vaske hverandres føtter symbolerer klart, sier Jesus intimt, mer enn bare snille ord eller en klapp på skulderen. Det betyr en villighet til å formane og oppmuntre hverandre mot et hellig liv — og å motta slike formaninger selv. Det betyr en villighet til å få hendene skitne, dersom det er nødvendig, for å hjelpe hverandre.

Er du sjokkert og såret over ideen at din Herre brettet opp ermene og bøyde seg ned for å tjene andre? Eller blir du inspirert av det, slik som Jesus ønsker vi skal bli.

Advertisement
%d bloggers like this: