13 september

Txt: 2 Korinterbrev 4:1-7

GUDS HJELPENDE HENDER

“Hvorfor må vi hente herr Andresen?” spurte Bård. “Gamlehjemmet er så langt fra huset vårt.”

“Dersom vi ikke henter ham, så kan han ikke være med på kirkepikniken,” sa far mens han kjørte. “Dessuten, så liker han å være sammen med en familie av og til. Dette er en liten jobb vi kan gjøre for Gud.”

Bård tenkte på det. “Det er en rar måte å hjelpe Gud på,” observerte han. Han gliste og la til “Jeg mener, Gud kunne ha fraktet herr Andersen til pikniken på et flygende teppe. Han trenger egentlig ikke oss, gjør Han vel?”

Akkurat da kjørte opp innkjørselen til aldershjemmet. Herr Andersen stod og ventet utenfor – akkurat som han gjorde hver søndag da de plukket ham opp for å ta ham med til kirken. Men i dag hadde han en liten brun pose som han viftet med. “Jeg husket at det var en piknik,” sa han, “så jeg tok med litt lunsj.”

I parken spredte Bårds familie ut all lunsjen på piknik bordet. De hadde tatt med grillet kylling, potetsalat, rundstykker, sylteagurker, selleri og gulrøtter, en kjempestor sjokoladekake med kirsebær på toppen, saft og en vannmelon. Bård så at herr Andersen åpnet posen sin på bordet ved siden av. Han tok ut et pølsesmørbrød. Bårds mor gikk bort til herr Andersen. “Ikke sitt alene og spis, herr Andersen,” sa hun. “Vær så snill å kom her og sitt med oss. Ta maten din med bort til oss. Vi har plenty med mat!”

Herr Andersen smilte og kom bort til Bårds bord. Han plasserte pølsesmørbrødet ved siden av kurven med rundstykker. Det kunne han godt ha latt være, tenkte Bård. De ba sammen, så begynte de  spise. Til Bårds store overraskelse, rakte lillesøsteren hans, Silvia, med en gang hånden ut etter pølsesmørbrødet.

Bårds far lente seg frem mot sin sønn. “Bård,” hvisket han. “Vi ‘hjelper’ herr Andersen på samme måte som herr Andersen ‘hjelper’ oss. Gud har all makt og alle resursene, men Han lar oss gjøre litt også. Vi bringer nesten ingenting til Gud, men Han bruker det vi bringer, og så får vi store velsignelser fra Ham.”

Hva med deg?

Føler du av og til at Gud ikke trenger deg for å utføre Hans vilje her på jorden? Han er allmektig, likevel har Han valgt å bruke de små tingene du gjør for å skape noe til stor velsignelse. Takk Ham for det privilegium det er å tjene Ham. “Vær en “hjelpene hånd” for Ham.

Men vi har denne skatt i leirkar, for at den rike kraft skal være av Gud og ikke av oss selv.

2 Korinterbrev 4:7

Dagens nøkkelord: DU KAN TJENE GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: