Himmelen faller ned!

Image result for lille kylling himmelen faller ned

Les fort! Universet kan opphøre før du får lest ferdig dette avsnittet! Den rare verden laget av partikkelfysikk foreslår at universet er balansert på kniveggen mellom å eksistere for alltid eller forsvinne på et øyeblikk, alt avhengig av massen til Higgs boson.

En liten forandring i denne rare partikkelskyen vil kunne forårsake en utvidende boble med ødeleggelse som kan nærme oss akkurat nå. Det aller verste (eller kanskje det mest barmhjertige) er at denne boblen med verdens utslettelse ville bevege seg med lysets hastighet, så vi ville ikke kunne se enden komme.

Evolusjonistiske syn som Big Bang hevder å forklare ting vi ikke kan se, som dannelsen av universet. Men disse gjetningene fører til noen bisarre resultater, som evolusjonistisk fysikk blir tvunget til å akseptere, inkludert jordens ende. Dersom Big Bang skulle være sann, så må de trekke den konklusjonen at vi ikke har noen som helst forsikring om at vi fremdeles vil være her i morgen (eller til og med at i morgen vil være her i  morgen). Dette er faktisk en god advarsel (se Jakob 4:14), men for gal grunn.

Dersom Guds Ord er sant, så kan vi stole på Guds løfte om at “Så lenge jorden står heretter, skal såtid og høst, kulde og hete, sommer og vinter, dag og natt aldri ta slutt” (1 Mosebok 8:22).

Sekulære vitenskapsmenn spotter ofte denne troen som en “Gud over gapene” mentalitet – å ganske enkelt si “Gud gjorde det” mens vi støter på forskjellige spørsmål. For å unngå å se ut som om vi begår denne kriminaliteten, satser noen kristne på Big Bang teorien fordi de ikke vil se ut som om de forkaster “vitenskapen” dersom den motsier Bibelen.

Men ved et punkt møter alle kristne valget mellom en Gud som er i kontroll men uten vår fulle forståelse (slik at vi stoler på det han viser oss) og et univers som fungerer bare ved ren tilfeldighet (slik at vi stoler menneskelig fornuft framfor Gud). Sekulære vitenskapsmenn må tro på ting de ikke kan se eller bevise også; som at universet kunne opphøre kl 3 i ettermiddag. De kristne respekterer sann vitenskap men vet og stoler på en “Gud over gapene” uten å skamme seg. Hans navn er Jesus Kristus, og Han holder alle ting sammen til Han velger å avslutte dem (se Kolosserne 1:17, 2 Peter 3:7-10).


 

Advertisement
%d bloggers like this: