Hver dag en fredag

Når de eldre flytter inn på aldershjem er de ofte ikke så begeistert for det. Det er skjelden at de utbryter “Jeg elsker det!” og tar seg en runddans av glede.

Det er viktig å vite at lykken er et valg! Om du er lykkelig eller ikke har ingenting med omstendighetene dine å gjøre. Er lykken bare noe vi opplever når det er fredag? er det riktig at lykken stiger med 10% – eller mer – på en fredag? Ikke rart at vi elkser TGI Friday’s. Takk Gud at det er fredag igjen!

Er du klar over at de fleste hjerteinfarkt skjer på mandager? Når vi synger sangen “Dette er dagen som Gud har gjort”, så gjelder det også mandager, ikke bare fredager (eller lørdager sor den saks skyld). Hver dag i uken burde vi sette oss ned og takke Gud for det gode i livet vårt. La oss være takknemlige og opprømte over at vi har familie og venner. La oss sette ordentlig pris på at vi har god helse. Er vi takknemlig for hus og bil? Har vi en jobb å gå til? Har vi fått noen gode ord fra Guds Ord i det siste? dersom vi setter oss ned og prøver burde vi kunne finne mye å være glad over.

Planlegg å vinne istedenfor å tape. Ikke la deg omringes av negative tanker og neggativisme, men la oss håpe og planlegge at det beste skal skje. Styr tankene dine mot bibelske ting! Gjør Bibelen til din mest trofaste følgesvenn i livet. Få et nytt perspektiv på tingene.

To murere hadde vidt forskjellige syn. Den ene brummet “Jeg gjør det samme nå som jeg har gjort i over 30 år!” Den andre sa smilende “Jeg holder på å bygge et monument for framtiden!” Jobben de utførte var den samme. De hadde imidlertid vidt forskjellige perspektiver.

Har du av og til tatt deg tid til å lytte til fuglenes sang – spesielt om morgenen? De kommer med soin muntre sang hver eneste dag! Tror du de har sjekket aksjemarkedet eller lest avisnene? Neida, de bare jubler i vei sin hyllest til livet.

Skyene er midlertidige! “Regnet faller på den rettferdige og den urettferdige.” Test deg selv og se om du finner en belønning eller vekst når du kommer ut på den andre siden.

Se det bare som en glede, søsken, når dere møter alle slags prøvelser” (Jakob 1:2).

Går det an å være lykkelig i vanskelige tider? I Hebreerne 13:15 står det: “La oss da ved ham stadig bære fram for Gud vår lovprisning som offer, det vil si frukten av lepper som bekjenner hans navn.”

Velg å lovprise Ham! Hva gjorde Paulus og Silas midt på natten da de var i fengsel? Klaget de? Undret de om Gud hadde forlatt dem? Nei, de lovpriste Gud og sang salmer for de andre fangene.

La oss offre lovprisning til Herren!. Det er når det er mørkest at du er nærmest seieren, og den onde sloss hardest mot deg!

Ikke gi kreftene dine vekk! Vi kan ikke kontrollere omstendighetene dine, men vi kan kontrollere hvordan vi reagerer.

Av alt som skjer med oss er det bare ca 10% vi kan hjøre noe med. De resterende 90% er utenfor vår kontroll

“Ingen kan ta gleden din, du må gi den vekk selv”

Ikke la hjertet bli grepet av angst” (Jesus i Johannes 14:1)

Ikke la andre mennesker kontrollere deg og ta kreftene dine fra deg. En vill hest som blir temmet er slike sterk som den ville hesten.

Folk er som søppelbiler; de ønsker å dumpe søppelet sitt på deg! Behold lokket ditt på. En liten panne kokes opp raskest. Ikke gjør gjengjeld! Ikke la dem trekke deg ned!

“Dette er dagen som Gud har gjort”, ikke morgendagen!

Smil! Først kan det muntre deg opp, så kan det få deg til å føle deg bedre! Ha et falskt smil om nødvendig. Si til deg selv “Jeg er for velsignet til å være stresset!” “Fremstiden er så lys at jeg trenger solbriller!”

Vi er Guds ambassadører – og vi burde smile. Faktum er at dersom du smiler, til og med et påtvunget smil, så vil det virke etter en stund…


 

Advertisement
%d bloggers like this: