I de siste dager skal det komme spottere…

Dette skal dere først og fremst vite, at i de siste dager skal det komme spottere med spott, som farer fram etter sine egne lyster

2 Peter 3:3

DE ER ALLEREDE HER!

En tro på skapelsen kan være en religiøs tro, og vi må tillate generøse marginer for slike livssyn, men skapelsen faller utenfor spekteret. Det burde bli henvist til søppelspannet for usannsynlig, uholdbar fakta-allergisk nonsens.”

Slik bablet Rupert Myers i The Daily Telegraph nylig. I en artikkel full av hans eget nonsens avslørte denne forfatteren sitt sanne jeg i hans protest mot at Dan Walker ble utvalgt som en av programlederne av BBC Breakfast i Stor Britannia. Kjent som en hengiven kristen, om ikke nødvendigvis som en kreasjonist, ser denne slørete talen ut til å reflektere en ekstrem motvilje spesielt for bibelske kristne; det finnes ikke en sikrere måte å kaste gjørme på noen i dagens mediaverden enn å putte klistremerket “kreasjonist” på dem.

“Det er et uakseptabelt nivå av dumhet fra en rektor.”

“Dette er forferdelig… vær så snill å fortell meg at denne damen ikke jobber innen utdannelse.”

Dette er bare to av mange spottende kommentarer som ble twitret mindre enn to uker tidligere når en kvinnelig rektor i en Church of England barneskole, Christina Wilkerson, var “frekk nok” til å si på hennes Twitter konto at “Evolusjon er ikke et faktum. Det er grunnen til at det blir kalt en teori! Der finnes mer bevis om at Bibelen er sann.” Det ser ut at det er jaktsesong for folk som øsker å spotte og latterliggjøre troende innen bibelsk skapelse, eller til og med noen som ville bli mistenkt for “synden” å avvise molekyl-til-menneske evolusjon.

Å LEVE I GLASSHUS

Vi er, selvsagt, ganske vant til å se slike episoder i vårt “opplyste”, verdenslige samfunn. Det er ikke bare bibelske kreasjonister som blir spottet. Til og med å være sympatisk overfor Intelligent Design er “en fornektelse av vitenskap“, ifølge en annen rektor. Selv om ordet “teori” blir brukt av vitenskapsmenn  burde det ikke misforståes med den generelle bruken det har fått av lekpersoner. Christina Wilkerson er absolutt korrekt i å nekte for at evolusjonen kan stemples som “faktum”, og i å erklære at det finnes mer bevis for Bibelens sannhet. Myers tirade mot Dan Walker var også en fornærmelse til leserne hans. Der var for mange meningsløse påstander i artikkelen hans til å nevne dem alle her. Likevel, hykleriet av påstander om at de som tror på 1 Mosebok fornekter vitenskapen er åpenbar fra dette: “Hvordan (kan) noen som tror på en bokstavelig og sann 1 Mosebok presentere nyhetene korrekt?” Myers som er en bekjennende kristen forklarer: “Selvsagt er margen av respekt og toleranse gitt til religiøse synspunkter være generøse i et fritt samfunn… Men den margen kan ikke dekke en ignorering av veletablerte vitenskapelige fakta i en jobb hvor fakta er nøkkelen.” Med andre ord, skapelsestroende kristne er “hinsides alt alminnelig”, deres syn er uakseptable og smakløse for humanister.

Men Myers holdt bare på å varme opp: “En tro… at Gud antakeligvis plantet dinosaur skjeletter i jorden for å gi oss noe å snakke om, går mye lengre enn verdiene som troende mennesker kan kreve respekt for. Den eneste forskjellen mellom kreasjonisme og en kirke du kunne starte i morgen som tror at Kina faktisk ikke eksisterer er at kreasjonismen har eksistert lengre.” Hvordan dette kan godkjennes som bare en smule ansvarlig, moden journalisme er uforståelig for meg. Dersom dette ikke var en slik høyprofilert historie, så ville jeg ikke ha brydd meg og ansett den verdig for kommentering. “Kreasjonisme fornekter ikke bare Darwinsk evolusjon, den benekter astronomiens og kjemiens funn, universets alder, den vitenskapelige konsensus som underbygger karbondatering, og iskjerneprøver som er over en halv million år gamle.” Til all denne provokasjonen henviser jeg til flere av postene på bloggen min, særlig de vitenskapelige artiklene på engelsk. Jeg sier til Myers og andre med ham: Stopp å ignorere den overveldende massen av vitenskapelige bevis  som til og med har overbevist noen ateister til feilaktigheten av slike påstander. Den ikke-overnaturlige evolusjonistiske eventyret om opphavet er ikke uvitenskapelig, men det er det største nonsens.

MEN VI BURDE IKKE BLI OVERRASKET

Bibelen har lenge forutsagt en eskalering av latterliggjørelse av kristne som lever etter Guds Ord. Faktisk finner vi mye plass dedikert til “spotterne” og andre som gjør narr av de som følger Gud og bærer navnet kristen. Et kort resume av noe av det Bibelen lærer er her relevant. Sidkia var en av de mange kongene av Juda, og det ble sagt om ham at “han gjorde det som var ondt i Herrens, hans Guds øyne“; men lederne, prestene og folket generelt var alle skyldige i dette. Ut av miskunn for dem sendte Gud advarsler, men folket bare “spottet” sendebudene og “foraktet” Guds Ord. De ble klare for dom (2 Krønikebok 36:15-16). I kontrast til disse ugudelige menneskene lærte den rettferdige kong David at velsignelse kommer til dem som unngår slik spottende holdning (Salme 1:1). Sønnen hans, kong Salomo, ga en forbannende dom til dem som forkastet Guds visdom og istedenfor gledet seg i sin egen spotting, og beskrev dem som “dårer” som hater kunnskap, frekk og oppblåst (Salomos Ordspråk 1:22, 21:24).

Likevel er det i Nye Testamentet vi ser relevansen av dette korte studiet. Med henvisning til de som spotter andre for deres tro på første delen av 1 Mosebok profeterte Peter at det skal komme spottere med spott i de siste dager (se teksten på toppen av denne siden). Han advarte kristne om at disse folkene vil spotte ideen om Jesu andre komme, og si “Hvor er løftet om Hans gjenkomst? For fra den tid fedrene sovnet inn, forblir alt slik det har vært fra skapningens begynnelse” (2 Peter 3:4). Dette minner om evolusjonistenes manta, nåtiden er nøkkelen til fortiden” som alltid går hånd i hånd med en krystallklar fornektelse av at 1 Mosebok 1-11 er historisk riktig. Peter er enda mer spesifikk med å si at i de siste tider vil spotterne bli kjent som de som villig glemmer eller bevisst overser det følgende: 1) verdens skapelse ut av vann ved Guds Ord, og 2) verdens ødeleggelse ved en stor flom (2 Peter 3:5-6). Denne profetien begynte ikke å gå i oppfyllelse før innen de to siste århundrene eller så. Tragisk nok er mange av spotterne innenfor kirken selv. Judas (Judas 17-18) advarer de troende å ikke glemme dette: “Husk de ord som vår Herre Jesu Kristi apostler før har talt! For de sa til dere: I den siste tid skal det komme spottere som farer fram etter sine ugudelige lyster.”

AVSLUTTENDE TANKER

Disse to eksemplene på kristne som blir bakvasket i den verdslige pressen er bare det siste av det som har foregått i en pågående bombardement av fornærmelser fra de gudløse. Likevel er deres virkelige angst for flere av dem rettet mot Skriftens Gud som skapte verden med Sitt Ord, ødela den i Noahs dager med en vannflom, og vil dømme den igjen med ild (2 Peter 3:8). Det er bra å huske på dette slik at vi ikke mister motet. Vi må fortsette å sette disse angrepene i perspektiv, og Skriftene hjelper oss å gjøre det. Vi kan ikke forandre holdningen til dem som står imot Sannheten men fortsette på en absurd måte å hevde at “kreasjonistene kan ikke stoles på for å rapportere objektivt, eller samhandle fornuftig med intervjuobjektene og med publikum.” Vi bør forstå taktikken deres, men ikke bli skremt til stillhet.

Mengden av informasjon og kilder som støtter bibelsk skapelse er tilgjengelig i dag i mange former. Kristne burde være hengiven til å be at Gud vil i Sin nåde bruke bibelsk skapelse for å åpne mange øyne og mykne mange hjerter slik at Evangeliet om Jesus Kristus igjen kan blomstre i landet vårt.

Advertisement
%d bloggers like this: