5 mars

Txt: Lukas 19:1-10

ET HÅPLØST TILFELLE

“Hei Tom, jeg… eh… inviterte Mads å bli med. Han sa han skulle tenke på det,” sa Benjamin da han og vennene hans satte opp telt for campe i Benjamins hage.

“Du tuller!” Tom stirret på Benjamin. “Hvorfor gjorde du det? Han later alltid som om han er en tøffing! Han banner mye også! Jeg hadde ikke trodd at du ville at han skulle komme!”

“Jeg tror han trenger å komme,” sa Benjamin. “Dersom vi er snille med ham, så vil han kanskje inse at Gud er mer enn et banneord.”

“Det er rett og slett morsomt. Mads er håpløs!” insisterte Tom. “Han kommer ikke til å forandre seg!”

Mads kom ikke, men de andre guttene hadde det kjempegøy den kvelden, de spiste hotdog og chips og en stor vannmelon, og så sov de i teltene sine.

Det neste året fortsatte Benjamin å være vennlig mot Mads, men flesteparten av guttene gjorde ingen forsøk på å gjøre ham velkommen.. “Jeg fikk endelig Mads til å komme på Bibel Klubben,” fortalte Benjamin sin far da de jobbet ute i hagen neste sommer. “Han kommer til Ferie Klubben også. Han lærer til og med versene utenatt, men han oppfører seg fremdeles som en tøffing. Guttene tror han er et håpløst tilfelle. Tror du de har rett?”

Far ristet på hodet. “Det finnes ingen håpløse tilfeller for Gud,” sa han. “Han kan forandre hvem som helst!”

“Se, far! Ser ikke dette ut som en vannmelon grein?” spurte Benjamin og pekte på en ganske stor plante som vokste mellom noen ugress nær gjerdet. “Sannelig, det er det! Der er en liten melon på den. Den må ha begynt å vokse fra frøene til den melonen vi spiste da vi campet her sist sommer!”

Da Benjamin snakket ropte noen til ham fra fortauet. Han så opp og så Mads der, så han gikk bort for å prate. “Jeg bare lurte på… em… de Bibel-versene vi skulle lære for Ferie Klubben – og de spørsmålene vi skulle svare,” sa Mads nølende. “Jeg forstår ikke hva noen av dem betyr. Kunne du gå igjrnnom dem med meg?”

“Så klart!” utbrøt Benjamin. “Finn frem arbeidsarket ditt!”

Etter Mads hadde gått fortalte Benjamin opphisset faren han s om hva som hadde skjedd. Far nikket. “Vannmelon frøet slo endelig rot her, og Guds ord slår endelig rot i Mads sitt hjerte,” sa han. “Det tok lang tid, men ingen er håpløse når det gjelder Gud.”

Hva med deg?

Vet du om noen som ser ut som et håpløst tilfelle – håpløst når det gjelder å komme til Jesus? Ingen ting er umulig for Gud. Han kan forandre en person som virker helt uinteressert. Fortsett å be for dine ufrelste venner, inviter dem til  kirke eller Bibel Klubb, snakk om Jesus, og vis Guds kjærlighet ved måten du oppfører deg. Gud forandret Sakkeus (se dagens skriftsted), og Han kan forandre vennene dine også. Stol på Ham, og ikke gi opp på noen.

Alt er mulig for Gud

Markus 10:27

Dagens nøkkelord: INGEN ER HÅPLØSE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: