6 mars

Txt: 1 Korinterbrev 1:4-9

BJEFFENDE HUNDER

“Mamma, vent!” ropte Carola mens hun skyndte seg med å knyte skolissene. “Jeg kommer også!”

Mor smilte da Carola løp for å nå henne igjen. “Jeg liker at du blir med meg på tur,” sa mor.

“Jeg liker det også,” svarte Carola. “Det er… fredelig på en lørdag morgen.”

“Hvorfor blir du ikke med oftere?” foreslo mor.

“Det kan jeg godt,” sa Carola. Så smilte hun. “Men kanskje ikke hver lørdag. Jeg liker å sove lenge av og til, vet du.” Mens hun snakket kom to store hunder løpende mot dem mens de bjeffet og knurret. Carola hvinte og hoppet bak moren. “Så mye for fred,” mumlet Carola.  “Jeg… jeg liker ikke hunder.” Carolas hjerte slo hardt mens hun skyndte seg videre.

“Det vet jeg,” sa mor, “men ikke vær redd. De hundene er bak et sterkt gjerde. Jeg går denne veien hver eneste dag, og jeg har aldri sett at de har kommet seg ut.” Mor smilte ned til Carola. “Du kan stole på at gjerdet vil holde dem på den andre siden,” forsikret mor henne. “De høres sinte ut, men de kan ikke nå deg.”

Når de kom hjem fra turen fikk Carola en telefon fra venninnen Sara. Etter å ha snakket med Sara rynket hun pannen. “Sara vil at jeg skal bli med til kinoen og se en film som jeg vet jeg ikke burde se, så jeg sa nei,” rapporterte hun.

“Bra for deg!” Mor smilte. “Det gleder meg å se at du har bygget deg et sterkt gjerde som beskytter deg når fristelsen kommer.” Carola så overrasket på moren. “Husker du hundene i morges?” spurte hun. “Fristelsen kan komme løpende mot oss slik som de hundene gjorde. Et strekt gjerde hindret dem å nå oss, og vi trenger også sterke gjerder som hindrer oss i å gi etter for ting vi ikke skulle gjøre. Da er fristelsene akkurat som de bjeffende hundene som ikke kan skade oss. Det er flere ting vi kan gjøre for å bygge gjerder som holder fristelsene vekke…”

“Det vet jeg…” avbrøt Carola. “Som for eksempel å lese Bibelen og gjøre hva den sier, lære om Gud i kirken, snakke med Han i bønn, og ha kristne venner, ikke sant?”

“Helt riktig!” samstemte mor. “Dersom du bruker de metodene for å bygge sterke gjerder, så vil de passe på at du er trygg.”

Hva med deg?

Hvilke fristelser møter du? Kommer du i situasjoner der du må velge mellom å gjøre det som er rett eller det som er galt? Mange fristelser er vanskelige å motstå. Du trenger å “bygge gjerder” nå, før fristelsene kommer, slik at de kan bli som bjeffende hunder som ikke kan nå deg. Hvilke ting vil du gjøre i dag for å bygge disse sterke “gjerdene”?

For Han gjemmer meg under sitt dekke på den onde dag. Han holder meg skult i sitt tabernakel.

Salme 27:5

Dagens nøkkelord: BYGG ET GJERDE MOT SYND

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: