27 mai

Txt: Romerne 10:13-17

MULIGHETER?

“Det har virkelig regnet mye,” sa Anders da han og Petter gikk rundt et gjørmehull.

“Ja,” svarte Petter. “Jeg utfordrer deg til å hoppe over den dammen uten å bli våt.”

“Pøh, det er vel enkelt,” skrøt Anders. Han betraktet vanndammen, gikk et par skritt tilbake, og så begynte han å løpe. Like før han skulle hoppe, nølte han litt, og like etterpå havnet han midt i dammen.

Petter lo. “Jeg trodde du kanskje ville klare det,” sa han. “Hva var det som gikk galt?”

“Jeg trodde jeg skulle klare det også,” svarte Anders, “men akkurat da jeg kom bort til dammen, så traff en flue meg i ansiktet. Jeg slo etter den, og det fikk meg til å miste balansen.” Han så på de sølete klærne hans. “Jeg håper ikke mor blir sinna på meg når hun ser meg,” la han til. “Jeg ser ikke ut!”

“Ja… bedre deg enn meg,” mumlet Petter. “Din mor er så forståelsesfull og… og fredelig.” Han sukket. “Hvilken nytte har fluene, tror du? Noen ganger lurer jeg til og med på hvilken nytte jeg har.” Anders bare stor der, usikker på hva han skulle si. “Jeg må hjem,” la Petter til, “ellers vil mor si ‘Hvor er det blitt av den gutten?’ Og da vil jeg være i trøbbel selv om jeg ikke er sølete.” Anders lo av Petters imitasjon av hans mors stemme,  og guttene skyndte seg hjem.

“Du og Petter tilbringer mye tid sammen,” sa Anders mor når hun hørte hva Petter hadde sagt. “Har du noen gang fortalt ham om Jesus eller invitert ham til søndagsskole?”

“Nei,” sa Anders, “men jeg har tenkt på det.” Han husket på samtalen deres og visste han hadde hatt en mulighet for å vitne til ham. Jeg kunne ha fortalt ham at en grunn til at mor er så rolig og forståelsesfull er at hun er en kristen, tenkte han. Jeg kunne ha sagt at Gud har et formål med alt levende, til og med fluer – og at Han har en plan for Petters liv også. Jeg kunne ha fortalt Petter at han til og med kunne få evig liv. Men han hadde ikke sagt noe.

“Er det ok at jeg ringer Petter og inviterer ham til middag?” spurte han. “Det er noe jeg ønsker å snakke med ham om.”

Mor smilte. “Selvsagt,” sa hun. “Bare ring ham.”

Anders grep tak i telefonen.

Hva med deg?

Ser du etter muligheter for å  vitne til vennene dine? Be om det, så vil du bli overrasket hvor ofte mulighetene vil by seg. Dersom de ikke kommer, kan du bare vente til de gjør det. Ikke vær redd for å ta mulighetene som byr seg. Fortell vennene dine om Gud. Be dem komme med til kirken, søndagsskolen eller Bibel klubben. De trenger å få vite at de også kan få evig liv. De trenger en invitasjon for å komme til Jesus.

Vi kan ikke la være å tale om det som vi har sett og hørt

Apostlenes gjerninger 4:20

Dagens nøkkelord: BRUK ALLE MULIGHETENE DU HAR FOR Å VITNE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: