3 oktober

Txt: 2 Korinterbrev 6:14-18

SVØMME MOT STRØMMEN

Børre ventet sammen med sin far på flyplassen. Snart kunne de hilse på vennen deres, herr Sato, som hadde kommet helt fra Japan for å besøke dem.

De de kom hjem, ga herr Sato en pakke til Børre. Børre var ivrig etter å åpne den, men han var usikker på hva det var. Herr Sato smilte. “Jeg skal hjelpe deg å sette den samme,” sa han. “Dersom det er i orden med din far, så kan vi gå ut i hagen og sette den sammen nå.”

“Ja visst!” sa far, så de gikk ut og satte sammen delene. Når den var ferdig, så bølget tre flastfisk i vinden på enden av en bambusstang.

“I Japan har vi spesiell dag for gutter,” fortalt herr Sato. “Vi setter opp en stang med en fisk – en karpe slik som denne – på enden. Karpen er en bestemt fisk. Han svømmer mot strømmen og overvinner hindringer. En av tingene vi lærer guttene våre er å være modig og sterk på samme måte.” Herr Sato pauset litt. “Mange gutter i Japan vet ikke at de trenger Jesus for å gjøre dem sterke nok til å svømme oppover mot strømmen og gjøre det som er rett selv om andre barn ikke gjør det,” sa han trist.

Da Børre la seg den kvelden tenkte han på karpen som svømte oppover mot strømmen. Jeg lurer på om jeg jeg ville være i stand til å svømme oppover mot strømmen dersom guttene forsøker å overtale meg til å gjøre noe som jeg vet at jeg ikke burde gjøre, tenkte han. Noen av de tingene vi har gjort i det siste har ikke vært så bra, men jeg vil ikke at de skal tro jeg er en pyse. Han tenkte fremdeles på det da han sovnet.

PÅ skolen neste dag kom vennen hans, Oddbjørn, bort til ham. “Hei, noen av guttene skal skulke gymtimen og gå bort til handlesenteret. Gymlæreren sjekker aldri fremmøte, så ingen vil vite om det. Blir du med?”

Børre trakk pusten dypt og ba en stille bønn om Guds hjelp. Han ristet på hodet. “Nei, jeg skal ikke gjøre sånt lengre,” sa han. Der! Jeg sa det! tenkte han. Børre hadde aldri følt seg så voksen før. Takk Jesus! ba han, for å hjelpe meg å svømme mot strømmen.

Hva med deg?

Gjør du det som andre barn sier fordi du er redd de vil gjøre narr av deg dersom du ikke gjør det? Alle fisker – til og med de som er døde – kan flyte nedover med strømmen, men det kreves en sterk fisk for å svømme mot strømmen. Når du er fristet til å gjøre noe galt, så be Jesus hjelpe deg å svømme oppover mot strømmen og gjøre det som er rett.

Bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft

Efeserne 6:10

Dagens nøkkelord: SI NEI TIL GALE TING

Advertisement
%d bloggers like this: