4 oktober

Txt: Salomos ordspråk 3:5-6, Romerne 8:28-32

PUSLEBITER

“Hei mamma!” sa Anne-Marie da hun gikk inn på morens rom på sykehuset. Det var så rart å se mor i en sykehusseng. “Hvordan føler du deg?”

“Bra.” Mor nikket. “De tok bare prøver i dag. Operasjonen er ikke før i morgen, men ikke bekymre deg, jeg er i veldig gode hender.” Hun pekte på en pose som Anne-Marie bar på. “Hva har du med deg?”

“Jeg tok med et puslespill,” svarte Anne-Marie. Hun dumpet bitene ned på mors nattbord. “Det er bare et lite ett, og jeg tenkte vi kunne pusle det sammen.”

“God ide!” sa mor, og de begynte å søke etter kantene.

Anne-Marie rynket pannen mens hun arbeidet. Det var så mange spørsmål oppe i hodet hennes. Vil det gjøre vondt når de opererer på mamma? Vil operasjonen gjøre henne frisk? Og det mest skremmende spørsmålet av dem alle… Kan mamma dø under operasjonen? Men hun ønsket ikke å bekymre moren sin, så hun sa ikke hva hun tenkte.

“Jeg kan ikke finne hvor denne biten passer,” sa Anne-Marie, fremdeles med rynker i pannen.

Mor smilte til henne. “Jeg er glad du tok med deg puslespillet,” sa hun. “Det er omtrent som livet mitt nå. Det å være syk og trenge en operasjon er som den biten av puslespillet. Du vet ikke hvordan det passer inn i bildet, og jeg vet ikke hvordan denne erfaringen passer i bildet av livet mitt.” Anne-Marie nikket. Hun følte det slik også. “Men å se hvordan Gud allerede har lagt ned mange andre biter av livet mitt får meg til å stole på Ham nå også,” la mor til.

“Hva mener du?” spurte Anne-Marie.

“Vel, et eksempel er måten Gud ordnet alt for oss da pappa mistet jobben sin,” sa mor. “Vi kunne ikke forstå hvordan det ville passe inn i bildet av livene våre. Så ordnet Gud en jobb for pappa i byen hvor doktor Carlsen jobber. Han er den beste doktoren i landet for akkurat den operasjonen jeg trenger.”

“Gud tar vare på deg, ikke sant?” sa Anne-Marie langsomt. “Og Han vil ta vare på deg i morgen også, ikke sant?”

Mor nikket. “Jeg forstår ikke hvordan dette passer inn i livet mitt, men det gjør Han,” sa hun. “Jeg stoler på at Han vil putte sammen det beste bildet for meg. Vil du også stole på Ham?” Anne-Marie nikket. Endelig klarte hun å gi sin mor et lite smil.

Hva med deg?

Er det noen hendelser i livet ditt som du ikke forstår? Ta det med ro. Gud ser hele bildet av livet ditt, og Han legger ned bitene – hendelsene i livet ditt – på akkurat de riktige plassene. Han vil ordne alt for det gode, selv om du kanskje ikke kan forstå alt nå. Stol på at Han vil gjøre det.

Alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud

Romerne 8:28

Dagens nøkkelord: STOL PÅ AT GUD ER I KONTROLL OVER LIVET DITT

Advertisement
%d bloggers like this: