Yale jakter etter kristne studenter

Image result for yale university

I ikke-diskrimineringens navn søker Yale universitetet målrettet etter kristne på universitetsområdet.

Som en del av ikke-diskriminering nekter Yale å finansiere studenter som jobber utenfor universitetsområdet for religiøse organisasjoner som diskriminerer mot mennesker beskrevet som LGTB (et samlebegrep for homofile, lesbiske, biseksuelle og trans) under ansettelsesprosessene sine. Dette inkluderer tap av finansiering fra fellesskaper låneprogrammer.

Dasken mot kristne begynte i februar da Kristen Waggoner, en advokat fra lovfirmaet Alliance Defending Freedom, talt på universitetet. Waggoner hadde tidligere forsvart “kakedekoreringssaken” da den var oppe i US Supreme Court.

Talen hennes, som promoterte religiøs frihet, opphisset Yales LGTB gruppe. I en uttalelse til skolen krevde gruppen at Yale utvidet sine ikke-diskriminerende politikk til å inkludere studenter som jobbet for kristne organisasjoner som antakelig diskriminerer mot mennesker som er LGBT.

En måned senere annonserte skolen sin nye ikke-diskriminerende politikk. I en påfølgende raseri truet senator Ted Cruz å starte en etterforsking og ta vekk skolens føderale finansiering på grunn av deres diskriminering.

De fleste eldre universitetene i USA, inkludert Yale, ble finansiert for å utdanne pastorer og samfunnsledere med et kristent verdenssyn. Med den utbredte adopteringen av naturalistiske syn er det trist å se hvordan disse skolene nå søker målrettet etter kristne med diskriminerende øyne.


 

Advertisement
%d bloggers like this: