16 mai

Txt: Romerne 16:1-16

Å SETTE PRIS PÅ Å SETTES PRIS PÅ

Hver morgen da han stod opp, leste Mons ett kapittel i Bibelen og ba til Gud. Dette kapittelet er litt annerledes, tenkte han da han leste Romerne 16 en morgen. Det gir en liste av folk som Paulus satte pris på. Jeg lurer på hvorfor det er med i Bibelen? Mons kikket på versene igjen. Kanskje det er for  vise oss at vi burde vise folk at vi setter pris på dem, tenkte han. Det skal jeg gjøre i dag! Jeg lurer på hva de kommer til å synes om det? De blir antakelig overrasket.

Til frokost den dagen hadde Mons egg og ristet brød. Han smilte til moren sin. “Tusen takk for at du kokte disse eggene for meg, mamma,” sa han mens broren hans, Stig, kom inn på kjøkkenet. Mons snudde seg til Stig.”Tusen takk for at du lånte meg fargemarkørene dine når jeg gjorde leksene mine i går,” la han til. Både mor og Stig så litt overrasket ut, men de smilte bredt til Mons. Han smilte tilbake og bestemte seg for å fortsette å fortelle folk at han satte pris p dem.

På skolen fant Mons kameraten sin, Ola. “Takk for at du støttet meg da de guttene ertet meg i går,” sa Mons. “Jeg satte stor pris på det!”

“Ikke no’ problem,” svarte Ola med et smil. “Det er hva venner er til for.”

Etter timen gikk Mons opp til lærerinnen hans som satt og rettet prøver ved pulten hennes. “Det var en virkelig kul måte du underviste oss om andre verdenskrig på,” sa han. “Alle de fortellingene du fortalte oss gjorde det så interessant å studere om det.” Han kunne se at lærerinnen hans ble glad.

På vei hjem fra skolen passerte Mons kirken sin. Presten stod på parkeringsplassen og snakket med organisten. “Hei, herr Gran!” sa Mons da han kom bort til dem. “Jeg ville bare takke deg for talen sist søndag om de ti bud. Du forklarte dem på en slik måte at jeg kunne forstå dem, og… eh… fru Berntsen, takk for den fine musikken du spiller for oss hver eneste uke.” Mons fikk to store smil ti.m

Den kvelden, da Mons gjorde seg klar for å legge seg, tenkte han på alle smilene han hadde fått den dagen. “Folk setter pris på å bli satt pris på,” mumlet han høyt. Han smilte ved lyden av den frasen, og han repeterte den for seg selv en gang til. Så tenkte Mons på noe annet. Jeg har ikke fortalt Gud hvor mye jeg har satt pris på Ham i dag. Det trenger jeg å gjøre før jeg sovner. Og det gjorde han.

Hva med deg? 

Finnes der mange mennesker som du setter pris på? Der er antakeligvis mange som gjør ting for deg, og som du er glad i, men sier du det til dem? Lag en liste over fem mennesker som du setter pris på,  og så fortell dem at du setter pris på  dem. Du vilføle deg bra fordi du hjelper andre å føle seg bra. Og ikke glem å inkluder Jesus på den listen. Han forsøker mest takknemlighet av alle!

Jeg takker min Gud så ofte som jeg tenker på dere.

Filipperne 1:3

Dagens nøkkelord: SETT PRIS  PÅ ANDRE, OG  FORTELL DEM DET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: