29 desember: Den første kjærligehten

“Du har forlatt din første kjærlighet. Tenk på hvor du sto før du falt. Vend om og gjør de gjerninger du gjorde før!”

Johannes åpenbaring 2:4-5

Husker du da øynene dine først ble åpnet slik at du så  skjønnheten og nåden i Jesu Kristi kraft? Kanskje det var i dine unge dager, eller etter mange feilaktige og smertefulle valg, eller som et resultat av en lang og krevende søken etter sannhet — men da Kristus åpenbarte seg selv til deg, hadde du bare øye for Ham.

Men siden dette har livet forandret seg. Do har blitt travelt opptatt, arbeidet ditt har blitt stressende, jakten etter en utvei har erstattet din søken etter sannhet. Kanskje går du fremdeles gjennom de religiøse rutinene med kirkegange eller Bibel-studium, men hjertet ditt er ikke med i det mer. Du har forlatt din første kjærlighet.

Dersom denne beskrivelsen passer deg, så sier Jesus til deg: “Husk!” Husk på freden og gleden og tilfredsstillelsen som bare finnes i et nært forhold til Kristus. Husk på verdigheten og æren og ydymkheten til Kristus på korset. Husk på hva det handler om. Alt handler om Jesus!

Og etter at du har husket, så bekjenn. Bekjennelse involbverer nødvendigvis at du innrømmer at du har tatt feil… men det betyr enda mer enn det. Det betyr å forandre levemåten din og å gjøre det som er rett. Bekjenn det faktum at du har latt andre ting komme i veien mellom deg og Kristus; tilstå at du ikke har pleiet din kjærlighet for Ham slik du skulle; bekjenn ditt behov for å fornye og gjenopplive livet ditt.

Husk: Bekjenn! Gå tilbake til din første kjærlighet!


 

Advertisement
%d bloggers like this: