3 september: Be ivrig!

“Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye.”

Jakob 5:16

Etter å ha grunnet på Guds perfekte suverenitet har mange stilt spørsmålet: “Hvorfor skulle jeg da i det hele tatt bry meg med å be? Dersom Gud alltid utfører Sin vilje, og Hans vilje alltid er ferfekt, hvorfor trenger vi da noensinne å be?”

Svaret, og det er viktig å innse, kommer fra den samme Gud som forteller oss at Han “gjennomfører alt etter sin egen plan og vilje” (Efeserne 1:11). Den samme Gud informerer oss om at “et rettferdig menneskes bønn” på vegne av Hans folk “er virksom og utretter”, ikke bare litt, men “mye”!

Hvordan kan dette ha seg? Hvordan kan en uforanderlig, allvitende, evig Gud lytte til bønnene våre og tillate dem å ha innvirkning på resultatet av store og små hendelser? Ærlig talt kan det være at vi aldri vil vite eller forstå dette. Men dette vet vi: Gud forteller oss at bønnene våre har stor innvirkning.

Så, hvordan burde du da respondere til fristelser eller prøvelser? Be. Hva burde du gjøre på vegne av de syke, eller de villfarne, eller de svake som vi bryr oss om? Be. Hva er ditt ansvar for dem som har autoritet over deg? Be for dem. Hvordan kan du utrette en forskjell i verden rundt deg? Be.

Det harde arbeidet med å be ærlig og ivrig kan oppnå mye og gjøre mye godt, sier Herren. Tror du på Ham?  Ber du som om det gjør en forskjell?


 

Advertisement
%d bloggers like this: