Om mus og maraton løpere

Image result for maraton

Hvorfor er langdistanseløpere så flinke til å løpe? Evolusjonær tankegang påstår de har funnet hemmeligheten: et “ødelagt” gen.

De kaller det ødelagt fordi CMAH genet finnes både i mennesker og sjimpanser, men det fører ikke til produksjon av et sukkermolekyl i menneskene slik som det gjør i sjimpanser. Fordi disse evolusjonistene tror vi har utviklet oss fra aper, antar de at dette genet har “mistet” sin funksjon.

Likevel tror de samme vitenskapsmennene nå at dette ødelagte genet på en måte ga de første menneskene utholdenhet til langdistanseløping, noe som gjorde dem i stand til å fange bytter og overleve.

For å studere effektene på det menneskelige genet sprøytet de det inn i mus og fant at det gjorde musene i stand til å løpe lengre og hurtigere enn motpartene deres. Testmusene hadde utviklet flere tynne blodårer i musklene deres, noe som gjorde dem i stand til å bruke oksygen på en mer effektiv måte – en nødvendighet for å få utholdenhet under løping.

Så terminologien ødelagt synes å være, i minste fall, forhastet. Vi vet at noe må være galt med dem som velger å løpe 3 mil på et par timer, men CMAH genet er ikke svaret. Det er mye mer fornuftig å tro at Gud skapte dette genet i menneskene for en grunn. Når alt kommer til alt, så ser det ut til å gi oss fantastiske evner som vitner om en elskelig Skapers design, ikke et ødelagt gen.


 

Advertisement
%d bloggers like this: