8 mai

Txt: Jesaja 55:8-11

LIVETS PUSLESPILL

“Å, for et vakkert bilde!” sa bestemor mens hun så på puslespillet Rebekka holdt på å sette sammen. “Jeg liker hester!2

“Det gjør jeg også,” sa Rebekka. “Jeg gleder meg slik til å flytte, for huset vi skal flytte til, er like ved siden av en hesteranch!2

Bestemor nikket. “Det husker jeg,” sa hun. Hun så på Re4bekkas bror. “Hva med deg, Arne?” spurte hun. “Gleder du deg til å flytte også?”

“Nei. Jeg hadde lyst til å være på skolens basketballag denne våren,” svarte Arne dystert. “Dessuten vil jeg savne alle vennene mine her. Jeg vil savne deg og bestefar også.” Arne sukket. “Jeg skjønner ikke hvorfor vi bare kunne bli her!”

Bestemor la en arm rundt Arnes skuldre mens Rebekka begynte å pusle igjen. “Jeg vil savne dere også,” sa bestemor, “men jeg vet at Gud har planlagt store ting for dere på det nye stedet.”

“Jeg hater det når bitene ikke passer!” knurret Rebekka. “Denne biten skulle gå akkurat her! Det er rett farge og alt.” Hun forsøkte nok en gang å presse inn puslebiten.

“Fargen er rett,” sa bestemor seg enig mens hun kikket på biten Rebekka holdt, “men dersom den ikke passer, må du se etter en annen bit.” Hun pekte. “Forsøk den der, Rebekka.”

“Denne her?” spurte Rebekka og plukket opp en annen puslebit. Hun forsøkte å legge på plass biten. “Denne passer ikke heller,” sa hun.

“Snu den rundt,” sa Arne.

Rebekka snudde puslebiten. “Hei! Den passer!” ropte hun. “Godt jobbet, Arne!”

Bestemor smilte. “På noen måter er livet som et puslespill, Arne,” sa hun. “Det er vanskelig for oss å forstå hvilket formål Gud har med oss, men langsomt begynner bitene å passe sammen.”

“Men hvorfar kan ikke det å være her være en del av mitt livs puslespill?” spurte Arne.

Bestemor ristet på hodet. “Det vet jeg ikke,” sa hun, “men jeg vet at det ikke er bra å presse inn en bit som ikke passer. Vi trenger å huske at Gud er trofast, og Han vil ordne alt. Han vet akkurat hvilke biter som trengs i livene våre og hvordan de passer sammen slik at de laget et vakkert bilde.” Hun smilte til Arne. “Stol på Ham med denne biten av livet ditt,” rådet hun.

Hva med deg?

Lurer du på hvorfor Gud tillater enkelte ting å skje i livet ditt? Du trenger ikke å forstå alle grunnene til hvorfor det skjer, men du trenger å akseptere det Han tillater, og stole på at Han vil ta alle puslebitene i livet ditt og sette dem sammen slik at det lager noe vakkert.

Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din egen forstand!

Salomos ordspråk 3:5

Dagens nøkkelord: STOL PÅ GUD I ALT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: