27 desember

Txt: Salme 119:97-104

JULEURET (fortsetter)

“Berit, du la igjen armbåndsuret ditt på kanten av badekaret,” sa Roar en morgen. “Jeg så det ikke, og jeg kom borti det å det falt i vannet.”

Berit tok armbåndsuret fra broren sin og festet det til armen. “Å nei!” stønnet hun. “Det går ikke!”

“Dersom jeg får et armbåndsur når jeg blir 10 år gammel,” sa Roar, “så skal jeg ta bedre vare på det en deg!”

“Pass deg, lillebror! Jeg bare glemte det,” svarte Berit utålmodig. “Du er heller ikke perfekt, vet du.”

Akkurat da kom far in i stuen, og Berit viste ham uret. “Gi meg en hårtørker,” sa han. “Jeg skal ta av baksiden, så skal vi se om vi kan få tørket den.” Han jobbet med uret i en stund, så begynte det, til Berits store lettelse, å gå igjen. “Vet du hva, Berit? Det uret har minnet meg om deg igjen,” sa far da han ga henne uret tilbake.

Berit lo. “Hva mener du denne gangen?” spurte hun.

“Vel, dersom vi ikke hadde fått tørket dette uret, så ville det antakeligvis blitt rustent på innsiden,” sa far. “Det kan skje med deg også.”

Berit gliste. “Kan jeg bli rusten på innside?” spurte hun. “Hvordan kunne det skje? Og hvordan ville du få tørket meg?”

Far smilte. “Vel, jeg antar at leksjonen min faller i stykker når det kommer til tørkingen,” innrømmet han. “Men, jo! På en måte kan du bli rusten på innsiden. Siden du har tatt imot Jesus som din personlige Frelser, så må du passe på at du ikke blir rusten åndelig sett.”

“Og jeg antar at jeg oppnår det ved å gå til søndagsskole og kirke hver uke, ikke sant?” spurte Berit.

Far nikket. “Helt riktig,” sa han. “Og det er også viktig at du tar tid når du er hjemme til å lese Bibelen din og be. Kirke og søndagsskole er viktig, men daglige andakter er også viktig. Etterpå må du passe på at innsiden av uret ditt ikke blir rustent og at fellesskapet med Gud ikke blir ‘rustent’ heller. Ha et nært fellesskap med Ham gjennom bønn og studering av Hans ord.”

Hva med deg?

Lar du det gå flere dager uten att du leser Guds ord eller tenker på hva Han sier? Hva med å snakke med Gud i bønn? Ikke bli “rusten” åndelig. Tilbring tid sammen med Gud jevnlig for å holde deg nær Ham.

Å, hvor høyt jeg elsker Din lov! Hele dagen grunner jeg på den.

Salme 119:97

Dagens nøkkelord: LES GUDS ORD OG BE

Advertisement
%d bloggers like this: