Mykt skilpadde vev funnet

Bilderesultat for 54 million year old sea turtle

Dr. Mary Schweitzer har igjen vært involvert i et funn av mykt vev. Spor av pigmenter, beta kreatin og muskel proteiner har blitt funnet i en sjø sjøskilpadde “datert” som 54 millioner år gammel. Schweitzer var den første som rapporterte myke vev i dinosaur fossiler.

Dr. Schweitzer var med i et team ledet av paleontolog Johan Lindgren fra Lund Universitet (Sverige) som undersøkte en liten 74 med mer fossilisert nyutklekket skilpadde fra Jylland, Danmark. Hun  sa: “Funnet av eukaryotisk melanin  inni melanosom innebygd i en kreatin matrise utelukker forurensning av mikrober, fordi mikrobene kan ikke danne eukaryotisk melanin eller kreatin. Så vi vet at disse nyutklekkede skilpaddene hadde mørk farge slik som er vanlig i moderne sjø skilpadder.”

Skjellfarge et vitalt for kaldblodige skilpadder ettersom det tillater dem å absorbere varme fra sollyset. Sammenliknet med dagens nyutklekkede skilpadder finnes der ingen tegn på signifikante forandringer (“evolusjon”) over de påståtte millioner av år siden fossilet ble dannet.


 

Advertisement
%d bloggers like this: