13 februar

Txt: Jakob 2:1-9

HVA ER INNI?

Trude plasserte en pappboks forsiktig på pulten hennes på skolen. Den inneholdt et kunstprosjekt hun hadde laget hjemme. Det hadde blitt veldig fint med littegranne hjelp fra bestemor, og nå hadde hun tatt det med seg for å vise det til klassen sin.

Når lærerinnen ropte opp Trudes navn, så tok hun ut boksen og bar den frem foran hele klassen og satte den på bordet.Så åpnet hun boksen og tok ut innholdet forsiktig. “Dette er en kokong,” sa hun. “Jeg har laget den av papirmasse,” sa hun.

“Den er virkelig stygg!” utbrøt en av guttene.

“Vel, kokonger er virkelig stygge,” svarte Trude, “men dere har ikke sett hele prosjektet enda.” Hun rev opp baksiden på kokongen og tok frem en liten keramikk sommerfugl.

“Hei! Kult! Det er virkelig pent!” utbrøt en av jentene.

“Bra jobbet, Trude,” sa lærerinnen. “Den vakre sommerfuglen som utvikles inne i kokongen er en god påminnelse om at det som man ser på utsiden ikke er like viktig som det som er på innsiden.”

Den ettermiddagen gikk Trude hjem med venninnen Sara. “Hva synes du om den nye jenta i klassen vår?” spurte Sara.

“Connie?” spurte Trude. Hun trakk på skuldrene. “Jeg snakket med henne bare noen få minutter i storefri, men hun virket hyggelig.”

“Hun kler seg veldig rart,” observerte Sara, “og de store brillene hun bruker ser rare ut – de får henne til å se klønete ut.”

Trude rynket pannen. “Vel, jeg antar det er slik som lærerinnen vår sa når jeg viste frem kunstprosjektet mitt, husker du? Vi lærte at Gud ser på hjertene våre, ikke på innsiden.”

“Vel… jeg… okay,” mumlet Sara. “Jeg beklager. Jeg antar at jeg tok feil i å se på hva folk har på seg istedenfor å kikke etter det som Gud ser etter.”

Hva med deg?

Hvordan bedømmer du andre mennesker? På grunnlag av hvordan de kler seg? Gud ønsker at du skal akseptere alle og vise respekt samme hvorda de ser ut. Snakk med dem og bli kjent med dem. Inge vær for rask i slutningene dine.

Døm ikke etter det dere ser, men fell en rettferdig dom!

Johannes 7:24

Dagens nøkkelord: IKKE DØM ETTER DET YTRE UTSEENDET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: