24 april: Tro gjennom hindringer

Da kom hun og kastet seg ned for ham og sa: «Herre, hjelp meg!»”

Matteus 15:25

Vi vet ikke en gang navnet til denne kanaaneiske kvinnen som kom til Jesus for å få helbredelse til datteren sin. Men vi vet at hun hadde stor tro, for Jesus selv berømmer henne for det.

Ved å komme til Jesus for hjelp, møtte hun tre hindringer: stillhet, hellige og fornærmelser. Da hun først bønnfaller Jesus etter nåde, svarer Han ikke henne ett eneste ord (15:23). Har du noen gang bedt til Gud, og så synes det som om Han ikke svarer ett eneste ord? Dette tok ikke motet fra denne kvinnen.

Da Jesus ikke svarte henne, forsøkte disiplene å bli kvitt henne. Noen mennesker slutter å gå til kirken fordi noen i kirken sier noe som sårer dem. Men disse disiplene var representanter av den første menigheten, og de ba denne kvinnen å gå sin vei! Men dette stoppet henne heller ikke.

Til slutt kaller Jesus henne en hund. Vi er sjokkerte  når Jesus minner oss på at Hans hjelp i virkeligheten er nåde, og at vi egentlig ikke fortjener Hans oppmerksomhet. Men denne kvinnen er ikke det! Hun ville bli overrasket over at vi ble sjokkerte over Jesu svar. Hun visste at hun ikke fortjente Hans favør, selv om vi noen ganger glemmer dette.

Etter denne testingen, erklærer Jesus “Kvinne, din tro er stor” (15:28). Det største som kan bli sagt om oss er ikke at vi fortjener nåde, men at vi har stor tro! Denne kvinnen viste oss en absolutt tiltro til, og ærbødighet for, Jesus.

Hun kom til Ham, hun tilba Ham, og hun stolte på Ham: “Herre, hjelp meg!” Hennes store tro presset henne gjennom alle hindringene slik at de falt ned for Jesu føtter. Hvor stor er din tro i dag? Er det like stor som din Gud?


 

 

Advertisement
%d bloggers like this: