Sebresel?

Image result for zippy zonkey

Da Kristine Turner i Somerset, England, våknet en morgen ganske nylig, fikk hun en stor overraskelse. Hun hadde ikke innsett at hennes seks år gamle sebra Ziggy hadde blitt gravid sammen med en av eslene som delte samme beite. “Ziggy har alltid vært litt stor, så jeg la ikke merke til at hun hadde blitt tørre… Men så, da jeg åpnet soveromsgardinene, som ser utover gården, så jeg et lite føll som satt of stirret mot meg. Jeg var helt i sjokk! Jeg løp ned i pysjamasen, tok på med en jakke og løp for å se ham.”

Føllet hadde et esels overkropp, men veldig tydelige sebra striper nedover beina. Han har temperamentet til en vill sebra, ettersom han vil “nappe og sparke… og så vil han løpe vekk.” Navnet hans, Zippy, er absolutt passende, sier Kristine, men la til at han har “roet seg ned litt og latt meg børste ham.”

Media refererte til Zippy som et “esel”, selv om uttrykket for en sebra-esel hybrid vanligvis er reservert for en sebra hingst og eselmare. Zippy er mer teknisk et sebresel. Eselbraer og sedresler, sammen med mange andre eksempler på forskjellige innavlede arter peker mot at de alle ble skapt som “ett slag” på skapelsesukens sjette dag (1 Mosebok 1:24-25).

Derfor er “slag” ikke det samme som det moderne ordet “art”, noe som indikerer at Noah hadde mye færre dyr en skeptikerne hevder. Arken trengte bare en han og en hunn fra hvert slag. Antakelig hadde en av de to striper. Det er fordi det kan ta bare noen få generasjoner for at sebraene kan miste stripene sine, mens ikke-stripede medlemmer av denne arten ikke kan få striper med mindre et stripet medlem av hestefamilien ble reintrodusert til avlsgruppen noe Zippy og Ziggy viser.


 

Advertisement
%d bloggers like this: