27 februar

Txt: Jesaja 43:10-13

EKTE VARE

“Se på dette!” Isak holdt avisen foran morens ansikt. Hun rygget litt bakover noen tommer ofg så overskriften: “Tusener deltar på møte for en selv-erklært Kristus.” Isak fortsatte. “Hvordan kan noen tro på det?” spurte han. “Alle vet at Jesus er den eneste Frelseren.”

Moren strakte seg etter genseren hennes ettersom de gjorde seg klare til å dra til supermarkedet. “Nei, Isak,” sa hun. “Mange mennesker har ingen ide om hvem Jesus er.”

Første stopp var ved banken. Da de stod i køen hørte de en samtale mellom en kasserer og en kunde. “Herr Pedersen, vet du hvor du fikk denne fra?” spurte kassereren da han holdt opp en 200 krone seddel.

“Vel, nei,” svarte herr Pedersen. “I butikken min tar vi imot dem hver dag. Er det noe galt med den?”

“Det tror jeg,” svarte kassereren. “Vi har blitt advart om at falske sedler er i sirkulasjon her i området. Banksjefen må nok sjekke denne.”

Når Isak og moren hans kom opp til skranken spurte Isak kassereren. “Hvordan visste du at det var en falsk seddel?”

Kassereren smilte til ham. “Vel, en del av treningen vår er å studere sedler, og jeg har holdt dem og undersøkt dem i årevis,” sa han. “Når du er så kjent med ekte penger, så er det lettere å oppdage falske penger.”

Når de forlot banken var Isak tankefull når han studerte en pengeseddel. Så knipset han i fingrene. “Jeg har det!” Han snudde seg til moren. “Folk blir lurt av menn som sier de er frelseren fordi de ikke kjenner den virkelige Frelseren.”

“Du har rett!” Mor nikket. “Dersom vi blir godt kjent med den virkelige Frelseren ved å studere Hans ord og snakke med Ham, så er vi mindre utsatt for å bli ledet vill av falske kristuser og falske lærere.”

Isak fortsatte å se på seddelen i hånden hans. Han fikk et glimt i øyet og snudde seg til moren med et smil. “Jeg er sikker på at dersom jeg hadde en femtilapp jeg kunne studere, så ville jeg kunne unngå å noensinne ta imot en falsk en. Kan du hjelpe meg?”

Hva med deg?

Hvor godt kjenner du Jesus? Han er verdens eneste Frelser. Begynn i dag å lær mer om Ham. Les Hans ord. Snakk med Ham. Bli godt kjent med Ham. Da vil du ikke bli så lett lurt av lærere som presenterer falske kristuser – lærere som forteller deg at det er en annen vei til himmelen enn gjennom tro på Jesus Kristus.

Jeg, ja jeg er Herren, foruten meg er det ingen Frelser

Jesaja 43:11

Dagens nøkkelord: BLI KJENT MED FRELSEREN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: