15. Alt er tilgitt

Emne: Den troendes evige trygghet

“8 Sier vi at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. 9 Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett. 10 Sier vi at vi ikke har syndet, gjør vi ham til en løgner, og hans ord er ikke i oss.

1 Mine barn, dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men om noen synder, har vi en talsmann hos Far, Jesus Kristus, Den rettferdige. 2 Han er en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens.”

1 Johannes 1:8-2:2

En kvinne som var ekstremt opprørt ringte for noen år siden. Hun sa hun var på randen av et nervøst sammenbrudd. Hun hadde tilsynelatende vandret langt bort fra Herren, men nå hadde hun kommet tilbake til Ham og ønsket virkelig å gjøre Hans vilje. Minnene fra dagene hennes med åndelig vandring fortsatte imidlertid å hjemsøke henne. På en eller annen måte kunne hun ikke akseptere det faktum at Gud hadde tilgitt henne syndene hun hadde begått, og hun hadde ingen fred eller glede. Enda verre var det at hun med sin holdning sa til Gud: “Jeg tror ikke på Deg. Du mener ikke hva du sier!”

Jeg sa til henne: “Tenk deg at en av dine kjæreste venner var uforsiktig og ødela noe av ditt beste kaffeservise. Oppriktig lei seg ba hun oppriktig om forlatelse for at hun hadde vært så uforsiktig. Du forsikret henne om at du hadde allerede tilgitt henne og glemt det hele. Hva ville du tenke dersom vennen din husket på hvor dum hun hadde vært og ba om igjen og om igjen om forlatelse? Etter en stund ville du sikkert bli lei det og si: “Hør nå her; glem den dumme kaffekoppen! Jeg har allerede tilgitt deg, og jeg vil ikke at du nevner det igjen!”

Gud er også oppriktig overfor Ordet Sitt, for eksempel lovet Han å rense oss når vi innser våre feil. Så bekjenn syndene dine til Herren med et sorgfullt hjerte. Så kan du tro på at du er blitt tilgitt.

I de dype avgrunner langt vekke fra stranden Hvor de aldri kommer opp igjen – Har Gud begravet mine synder der ingen dødelig kan se; Han har kastet dem alle i sjøens dyp.

Når du har gitt syndene dine til Gud må du ikke forsøke å få dem tilbake.

Spørsmål:

a. Finner du det vanskelig med å tro at Gud har tilgitt syndene dine? Hvorfor føler du det slik?

b. Hvilke aspekter av Guds karakter forteller deg at Gud absolutt vil tilgi og rense deg når du bekjenner dine synder? 1 Johannes 1:9

c. Istedenfor å fokusere på skyldfølelsen din og feilene dine, hva kan du gjøre for å minne deg om Guds løfter i framtiden? (lær 1 Johannes 1:9 utenat og bruk det som en bønn)


 

Advertisement
%d bloggers like this: