9 april

Txt: 1 Mosebok 14:1-12

TYSKERNE KOMMER!

Åge og Stian lå på gulvet med to pakker soldater strødd utover.

“Fritt for å være amerikanerne!” ropte Åge.

“Da får jeg være tyskerne,” sa Stian, ikke fullt så begeistret.

De delte soldatene seg imellom. Åge hadde kommet på besøk til Stian for å leke med ham, og Stian hadde fått de to pakkene med små soldater i gave fra sin onkel. Stian sa at bordet i yttergangen og trappene kunne være fjell. Så tok Åge og la ned noen blå ark på midten av gulvet og sa at det kunne være et vann. De tok blyanter, kulepenner og fargestifter som de la ned rundt omkring så skulle være veier. Noen små esker skulle være hus.  Dessuten hadde Stian noen tanks og lastebiler de kunne bruke også. Snart var de to guttene i full gang med å leke krig i Stians yttergang.

Etter en liten stund gikk gatedøren opp. Far til Stian hadde vært ute og vasket bilen, og nå kom han inn med tomme bøtter og noen svamper.

“Hva leker dere?” spurte han med et smil da han så guttene lå utover gulvet.

“Vi leker krig,” svarte Stian. “Åge er amerikanerne, og jeg har tyskerne. Akkurat nå invaderer tyskerne amerikanerne.”

Far nikket til guttene.

“Er dere klar over at tyskerne invaderte Norge den 9. april i 1940? De kom marsjerende inn og tok hele Norge bare på et par dager – med unntak av Narvik i Nord-Norge hvor det tok lengre.”

“Var du her da tyskerne kom?” spurte Åge fasinert. Far lo så det ga gjenlyd i veggene.

“Nei, så gammel er jeg nok ikke!” Så ble han alvorlig i ansiktet. “Men min bestefar og bestemor var unge da tyskerne kom. De har mange fortellinger fra krigens dager. Mange mennesker døde på grunn av tyskerne, og flere eldre liker ikke å snakke om krigen. Krig er forferdelig for de som blir berørt av det.”

Far tok en liten pause, og ingen sa noe.

“Vi som har fred rundt oss bør takke Gud for det,” sa far tankefullt. “Bibelen sier at dersom Gud ikke passer på oss, så kan ingen av oss være trygge. Det er best å legge livene våre i Herrens hender og stole på Ham.”

Hva med deg?

Har du noen ganger vært redd? Dersom du er født og oppvokst i Norge, er du nok ukjent med krig, men vi har fått flere beboere i Norge i dag som har kommet hit til landet fordi det er krig i hjemlandet deres, og de er ikke trygge der. Krig er forferdelig, og det gjør folk redde. Samme hva som gjør oss redde er det godt å vite at Gud ønsker å beskytte oss. Når vi stoler på Ham slipper vi å leve et liv i frykt.

Dersom Herren ikke vokter byen, våker vekteren forgjeves

Salme 127:1

Dagens nøkkelord: GUD ER DEN SOM KAN HOLDE OSS TRYGGE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: