9 desember

Txt: Apostlenes gjerninger 16:22-25

SYNSPUNKT

Mads kastet seg selv ned på sofaen og tørket bort en sint tåre med håndbaken. Han lyttet til tordenskrallet som fikk huset til å riste og regnet som trommet mot vinduet. “Dette været er det verste vi har hatt på lenge!” sa han da far kom inn i stuen.

Far stod med hendene på hoften og kikket ut av vinduet. “Vel, vi kan ikke dra på tivoliet i dag,” sa han.

“Alt vi kommer til å gjøre er å sløse bort en feriedag,” snappet Mads. “Vi kan ikke dra å svømme, vi kan ikke dra på sykkeltur eller spille tennis, vi kan ikke gå på tur en gang.”

“Vent nå litt, rasken!” utbrøt far og holdt opp begge hendene mot Mads, som om han var en politimann som stoppet trafikken. “Regnet har kanskje ødelagt mulighetene for å gjør noe ute, men la det ikke få oss deprimert.”

“Hvordan kan vi unngå det?” spurte Mads mens han satte seg opp.

“Det er ganske lett!” svarte far. “Vi forandrer synspunkt. Du ser på alt vi ikke kan gjøre på grunn av regnet. La oss heller se på hva vi kan gjøre til tross for regnet. For eksempel, så har vi ikke hatt et godt slag monopol på lenge. Og sist vi spilte ‘Gjett hvem?’, så knuste din mor og din søster oss. Tror du vi kunne få revansj i dag?”

Mads hoppet opp av sofaen. “Visst kan vi det!” sa han. “God ide, pappa! Vi har også noen andre spill vi ikke har spilt på lenge. La oss hente dem frem også.” Han tok en liten pause. “Jeg antar at Nora vil ha litt tid for å lese – men da kan du kanskje hjelpe meg med modellflyet mitt, pappa? La oss ta ut det store puslespillet også. Og i kveld kan vi kanskje ha popcorn og brus.” Plutselig så Mads bekymret ut igjen.

“Hva er det nå?” spurte far.

“Hva om vi ikke får tid til alt sammen?” spurte Mads.

Far lo og la en arm rundt Mads skulder. “Vel, da får be for regn i morgen også,” sa han. “Kom igjen – la oss gå og finne motstanderne våre.”

Hva med deg?

Når ting ikke går slik du vil, blir du da sur og lei? Be Gud å hjelpe deg og vise den holdningen som Paulus og Silas hadde. Be Ham om å oppdage de gode tingene i situasjonen din. Be Ham om å hjelpe deg og forandre synspunkt.

Gud er mektig til å gi dere all nåde i rikelig mål

2 Korinterbrev 9:8

Dagens nøkkelord: SE PÅ DET POSITIVE

Advertisement
%d bloggers like this: