1 august

Txt: Lukas 17:11-19

EN SKUFFENDE FØDSELSDAG

Jeg visste dette ville komme i dag, tenkte Lene mens hun åpnet en konvolutt adressert til henne. Tante Betty sender meg et fødselsdagskort med penger i hvert år. Jeg vet akkurat hva jeg vil bruke dem til denne gangen. Hun åpnet konvolutten raskt og tok ut et nydelig kort. Hun åpnet kortet og ventet å finne penger inni… men der var ingen penger! Inni kortet stod det “Glad i deg! Kjærlig hilsen tante Betty.” Lene kikket i konvolutten en gang til, men der var ingen penger.

“Jeg kan ikke tro det!” utbrøt Lene, skuffet og bitter. “Mor, jeg fikk et bursdagskort fra tante Betty, men der var ingen penger i det!”

“Jeg vet at du er skuffet,” sa mor mykt. “Tante Betty fortalte meg at hun skulle la vær å sende penger i år.”

“Men hvorfor det?” jamret Lene. “Hun sender meg alltid penger! Jeg har regnet med dem!”

“Faktisk så sendte hun ikke med penger fordi hun bryr seg om hvilken type menneske du skal bli,”sa mor. “Hun er veldig glad  i deg, og vil ikke at…”

“Glad i meg? Hun har en rar måte å vise det på,” avbrøt Lene.

Mor rynket pannen. “Tante Betty vil ikke at du skal bli en utakknemlig eller uomtenksom person,” fortsatte hun. “De siste få årene har du aldri skrevet for å si at du har mottatt pengene eller takket for dem. Du har ikke nevnt det når du har sett henne heller.” Lene rødmet. Mor hadde minnet henne på det flere ganger, men hun hadde aldri tatt seg tid til å takke tanten hennes.

“Husker du de ti spedalske som Jesus helbredet?” spurte mor. “Jeg ville tro at alle må ha blitt kjempeglade, men bare en kom tilbake for å takke Jesus. Jesus satte pris på den ene. Det er bra å være takknemlig for en gave, men du burde også vise at du er takknemlig.”

Lene forstod alt så godt nå når hun tenkte igjennom det.. “Jeg vet at det var galt av meg å ikke skrive tilbake til tante Betty,” innrømmet hun endelig.  “Dersom jeg ber om unnskyldning nå, tror du hun vil bare tro at jeg forsøker å få henne til å sende penger?”

“Det tror jeg ikke,” sa mor.?

“Da skal jeg skrive til  henne og takke henne for kortet,” sa Lene. “Og…” Hun nølte.

“Og?” sa mor.

“Og si unnskyld,” sa Lene med et sukk. “Det er best at jeg gjør det før jeg glemmer det.”

Hva med deg?

Husker du å takke andre når de gjør noe for deg? Hva med å takke din mor for at hun vasker, lager mat og gjør rent for deg – og din far for at han forsørger dere? Takk også andre mennesker som gjør ting for deg. Det tar øvelse for å bli en omtenksom og takknemlig person, men det er hva Gud ønsker at du skal være. Pass på at du takker Ham for alt Han har gjort for deg også. Ikke vær en av de ni spedalske som ikke sa takk til Jesus.

Jesus svarte og sa: Var det ikke ti som ble renset? Hvor er da de ni?

Lukas 17:17

Dagens nøkkelord: HUSK OG SI TAKK

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: