13 april

Txt: Efeserne 5:15-17

FULLT OPP

“Mor! Vet du hva? Band øvelsen er avlyst i dag,” annonserte Julia en lørdag. “Kan jeg dra til svømmehallen og øve for neste svømmestevne?”

Mor ristet på hodet. “Hva med å hjelpe bestefar med hagen?” foreslo hun. Så Julia dro til  bestefar istedenfor å dra til svømmehallen.

Julia tørket pannen med hånden da hun fulgte bestefar ut i hagen. “Rosene og kaprifolen lukter så godt!” utbrøt hun. “Husker du hvordan jeg pleide å plukke buketter til deg og mor?”

Bestefar smilte og nikket. “Det husker jeg veldig godt,” sa han.

Julia sukket. “Jeg har dårlig samvittighet for at jeg ikke har gjort det på lenge,” sa hun. “Det er bare det at jeg er så travelt opptatt! Jeg har skole, og bandet mitt, og Bibel klubben, og svømming, og korøvelse, og quizz laget som kirken arrangerer. Og nå ønsker vennene mine at jeg skal melde meg inn i dramaklubben!” Julia rynket pannen. “Mor sier at jeg ikke tilbringer nok tid med å hjelpe til i huset eller til å besøke de menneskene jeg bryr meg om, og hun har helt rett!”

“Synes du at du burde kutte ned på aktivitetene dine?” spurte bestefar mens han knelte ved siden av en rekke med små planter. “Kanskje kutte ut noen av dem?”

Julia dro på skuldrene. “De er alle gode for meg” protesterte hun mens bestefar begynte å luke rundt plantene som stod tett sammen. “Hva er feil med de plantene du tar ut?” spurte hun.

“Ingen ting. De vokser for tett sammen,” forklarte bestefar. Han smilte til Julia. “Plantene får problemer når de vokser for tett sammen, og mennesker kan også få problemer når de er tett sammen over lang tid,” la han forsiktig til.

Julia bet leppen sin, “Mener du… at aktivitetene mine er slik som de tettvoksende plantene?” spurte hun. “Det er ikke noe galt med dem, men livet mitt er så fullt at jeg ikke kan gjøre noe av dem så godt som jeg burde, ikke sant?”

Bestefar nikket. “Gud sier vi skal gjøre alt til Hans ære,” påminte han henne. “Vi burde bruke den tiden Han har gitt oss fornuftig.”

Julia sukket. “Jeg tror det er på tide å ‘luke ut’ noen av aktivitetene mine slik at jeg har tid til det som er viktigst – som skolearbeid og å tilbringe tid med familie og venner,” bestemte hun. Hun følte seg bedre allerede. “Og,” sa hun, “jeg skal plukke blomster til både deg og mor i dag!”

Hva med deg?

Er livet ditt for fullt med aktiviteter? Finner du at du ikke har tid for ting som virkelig er viktige? Til og med gode aktiviteter kan ta for mye tid. Sjekk ut om du burde “tynne ut” litt for å få tid til familie, venner, skolearbeid, eller tid med Gud. Be Ham om å hjelpe deg så du vet hvilke ting vil gi mest ære til Ham.

Enten dere eter eller drikker, eller hva dere gjør, så gjør det til Guds ære

1 Korinterne 10:31

Dagens nøkkelord: GJØR ALT TIL GUDS ÆRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: