15 juni

Txt: Matteus 6:25-34

LIKE UTENFOR JULIES VINDU

Da Julie la merke til et par kjøttmeiser som undersøkte en grein i eiketreet utenfor soveromsvinduet hennes, så stod hun helt stille slik at hun ikke skulle skremme fuglene. Meisene hentet ivrig kvister og blader for å bygge reiret sitt. Julie fniste da hun så en av fuglene bruke en bit av et bortkastet hårbånd.

Hver dag observerte Julie fremgangen med byggingen av redet, og en morgen så hun et egg i redet. Snart lå det hele fire egg der. Når de små fuglene endelig brøt seg igjennom skallene sine, så delte Julie nyhetene opphisset med resten av familien sin. Seks år gamle Elias virket ekstra interessert i å se foreldre fuglene når de tok seg av babyene sine.

En dag da det det ble en storm med lyn og torden, så svingte grenen med redet på faretruende frem og tilbake. Elias krøp inntil Julie mens du så på fra vinduet. Lynet blinket, og Julie la armen rundt lillebroren sin da et buldrende tordenbrak skremte ham. Elias lo nervøst. “Det skremte meg,” innrømmet han. “Tror du baby fuglene er redde også?”

Julie ristet på hodet. “Mamma meisen dekker dem med vingene sine slik at de ikke blir skadet,” svarte hun. “Er ikke det kult? De stoler på at hun skal holde dem trygge. Jeg tror ikke de er redde i det hele tatt.”

“Jeg blir redd av og til,” innrømmet Elias. “Jeg er redd de slemme guttene på skolen, og noen ganger er jeg til og med redd for mørket. Store hunder skremmer meg også.”

Julie smilte sympatisk. “Alle er redd for noe. Noen ganger er jeg redd for hva barna vil tenke, eller så bekymrer jeg meg for at jeg ikke vil ha noen venner.” Hun ristet p hodet. “Det er dumt av meg. Dersom vi stoler på Gud, så vil Han hjelpe oss igjennom alt som virker skremmende..” Hun pekte på fuglene. “Ser du hvordan mamma fuglen sprer vingene sine for å beskytte babyene sine? Gud bruker det som et eksempel på hvordan Han tar seg av oss, barna Hans,” la Julie til. “Akkurat som en mamma fugl beskytter babyene sine, så beskytter Gud oss, og vi kan stole på Ham. Okay?”

Elias smilte og nikket, og da Julie snakket, innså hun plutselig selv sannheten i Guds ord. “Gud beskytter oss,” repeterte hun, “og ingen stormi livet er sterkere enn Hans kjærlighet til oss,” Et lyn blinket, og torden drønnet i rommet, men Elias rørte seg ikke i det hele tatt. “Takk Gud for at du beskytter oss,” visket han.

Hva med deg?

Er du redd for mørket? For døden? Eller kanskje at de andre ikke vil være venner med deg? Stol på at Guds kjærlighet til deg kan jage bort frykten. Bibelen bruker ofte “ordbilder” for å illustrere sin kjærlighet. Når du ser og hører fugler, så tenk pp hvordan en mamma fugl tar vare på babyene sine i en storm. La det minne deg om hvor forsiktig og komplett Gud vokter over deg gjennom livets stormer. Når du blir redd, så husk på at Gud er med deg. Stol på Ham!

Med sine vingefjær dekker Han deg, og under Hans vinger finner du ly.

Salme 91:4

Dagens nøkkelord: GUD TAR VARE PÅ  DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: