21 februar

Txt: Salme 119:97-103

OMSORG ETTERLYSES

“Se hva bestemor ga meg,” sa Kristine da hun kom hjem etter å ha tilbrakt en ettermiddag med bestemoren hennes. Hun iste moren en plante. “Bestemor sier den vil få blomster,” la Kristine til. “Jeg skal ha den på rommet mitt og ta vare på den selv.” Så gjorde hun plass for den på kommoden hennes.

Av og til sjekket Kristine om det var kommet knopper på planten hennes, men der var bare stilker og blader – og det så ut som om de begynte å bli brune. “Hvordan går det med planten din?” spurte bestemoren da hun kom på besøk en dag. “Er det kommet knopper på den?”

“Vel, jeg…” Kristine nølte. “Jeg glemmer den av og til, men jeg gjør opp for det senere. Vil du se den?”

Bestemor fulgte etter Kristine inn på rommet hennes for å se den. “Kjære vene!” utbrøt bestemor. “Denne stakkars blomsten drukner i vann!”

Kristine trakk på skuldrene. “Jeg glemte å vanne den, så jeg gir den bare dobbelt så mye når jeg husker det – som i dag,” forklarte hun, “men det ser ikke ut til å hjelpe.”

Bestemor ristet på hodet. “Kristine, hvordan ville du like det dersom din mor glemte å lage middag i tre dager, og så når hun husket det så fikk hun deg til å spise alle måltidene hun hadde glemt?`” spurte hun

Kristine lo. “Jeg ville ikke like det i det hele tatt!” sa hun. “Jeg ville sultet de dagene hun glemte det, så ville jeg ha blitt for mett når hun husket på det igjen.”

“Planten din liker ikke slik behandling heller,” sa bestemor. “Du må vanne den regelmessig.” Da de snudde for å forlate rommet la bestemor merke til Bibelen på Kristines pult. “Jeg ser du har Bibelen hendig,” sa hun blidt.

Kristine nikket og plukket den opp. “Det er en ting jeg ikke har glemt, bestemor,” sa hun. “Når du ga den til meg, så sa du at jeg burde lese den hver eneste dag, og det har jeg gjort.”

Bestemor smilte. “Bra!” sa hun. “Det er den beste boken i hele varden – full av åndelig mat for deg, og jeg er glad at du får regelmessige måltider fra den.”

Hva med deg?

Leser du Bibelen din hver eneste dag? Eller glemmer du av og til – eller lar vær på lese selv om du husker det? F0rsøker du å ta igjen det forsømte ved å lese fortere eller lese mye på en gang? Det fungerer ikke bra. Bibelen gir deg åndelig mat. Dersom du ønsker å vokse i kristenlivet ditt, så sett opp en leseplan for Bibel-lesning. Les den, mediter på den, og gjør det den sier.

Jeg har ikke forlatt budene som ble talt ved Hans lepper. Ordene fra Hans munn har jeg tatt vare på framfor min egen lov

Job 23:12

Dagens nøkkelord: LES GUDS ORD REGELMESSIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: