1 juni

Txt: 1 Mosebok 1:1, 31, 2:1-3

RYDDEDAG

Far til Kristoffer satt i lenestolen sin og leste avisen. “Jeg ser at byen vår skal være med å feire Jordens Dag på lørdag,” sa han.

“Jordens Dag? Å, ja!” Kristoffer så opp fra boken sin. “Læreren min sa noe om det på skolen i dag.”

“Avisen sier at byen organiserer en ‘Rydde På Stranden Dag'”, sa far. “De spør etter frivillige som kan gå på stranden og plukke opp bosset de finner der.  Dette kan kanskje være en god måte for oss i familien til å hjelpe å rydde opp i nærmiljøet vårt.”

“Æsj!” Kristoffer rynket på nesen. “Jeg har ikke lyst til å ta på andre menneskers søppel,” protesterte han. “Dessuten høres det ut som hardt arbeid.”

Mor la sytøyet ned i fanget sitt. “Husker du hva som skjedde med sykkelen din sist vinter?” spurte hun.

“Ikke minn meg på det!” utbrøt Kristoffer. “Jeg forsøker å glemme det!”

Men mor fortsatte å minne ham på det. “Da la den igjen under den busken bak garasjen. Det snødde, og da snøen smeltet, var alt rustet,” sa hun. “Far og jeg stolte på at du skulle ta godt vare på den sykkelen. Vi fortalte deg at dersom du ikke gjorde det, så ville vi ikke kjøpe deg en ny en.”

Kristoffer sukket. “Og det gjorde dere ikke,” sa han. “Jeg måtte bare pusse den opp så godt jeg kunne.”

“Akkurat. Den så ikke så fin ut lengre, gjorde den vel?” sa mor. “Vel, Gud har skapt menge vakre ting som vi kan få nyte, og Han stolte på at vi skulle ta oss av det Han hadde skapt. Dersom vi ikke gjør det, så kan vi miste gleden av å bruke dem.”

Far nikket. “Stranden og dyrene og plantene som lever i havet er en del av Guds skapelse, og det er vårt ansvar å ta oss av dem. Søppelet som folk etterlater seg kan forurense dem. Det kna til og med ta livet av eller skade dyrene som lever i havet eller ved havet.” Han tok en pause. “Husker du hva som ble skapt i Guds bilde og satt til å bestemme over alle de levende skapningene?” spurte han.

Kristoffer nikket. “Adam,” sa han, “og jeg antar at det betyr at det betyr at vi også er det.” Etter å ha tenkt seg om en liten stund, la han til “Okay – dere har rett! Jeg tror vi burde hjelpe til med å rydde på stranden når alt kommer til alt.”

Hva med deg?

Gjør du det du kan for å holde Guds skapelse i god stand? Du kan lett finne ut om myndighetene planlegger å plukke boss eller gjøre andre ting for å hjelpe til i nærmiljøet. Dersom de skal arrangere noe slikt, så vil det være bra å delta og vise at du bryr deg. Vis Gud – og andre – at du elsker Gud og det Han har skapt ved å gjøre hva du kan for å beskytte og holde det rent når det trengs.

I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden

1 Mosebok 1:1

Dagens nøkkelord: BRY DEG OM GUDS SKAPELSE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: