24 juli

Txt: 2 Mosebok 20:1-6

FERIE LEKSJONER (fortsetter)

Alice fortsatte å tilbringe mye tid i sin tantes gullhandler butikk, og hun leste flere bøker om edelstener og juveler. “Har du lest denne boken?” spurte tanten hhennes en kveld. “Jeg tror den er min favorittbok.”

Alice ristet på hodet. “Hva handler den om?”

Tante Dagrnn begynte å bla i boken. “Den er på en måte historien om edelstenene,” forklarte hun. “Her er det for eksempel et kapittel som forteller hvordan de ble viktige for hundrer av år siden.” Det hørtes ikke veldig interessant ut for Alice, så hun spurte ikke mer om den.  Tante Dagrunn fortsatte å fortelle mer likevel. “Den forteller om hvordan utskjæringer og inskripsjoner ble gjort de de hardere steinene – de som ikke ville få sprekker eller knuses lett. Det gjorde dem veldig verdifulle. Men så skjedde noe forferdelig.”

Alice hadde lyttet halvhjertet til hva tanten hadde fortalt henne, men nå ga hun henne sin fulle oppmerksomhet. “Hva var det forferdelige som  skjedde?” spurte hun.

“Folk begynte å bruke disse edelstenene i tilbedelsen deres,” forklarte tante Dagrunn,”og så begynte de å tilbe edelstenene istedenfor å tilbe Gud.”

“De brukte dem som avguder?” spurte Alice.

Tante  Dagrunn nikket. “Ja, og jeg synes det er å trist fordi jeg liker så godt arbeidet mitt med edelstener,” sa hun med et sukk.

“Det er trist at folk tilber avguder,” sa Alice. “Jeg vet at Gud sier at vi ikke skal tilbe dem, eller noe annet heller. Bare Ham.”

Tanten hennes nikket. “Det er riktig,” sa hun, “men til og med kristne kan falle for fristelsen i å sette andre ting før Herren. Jeg må tilstå at jeg noen ganger roter med prioriteringene mine. Ofte er tingene som blir så viktige for meg ikke onde, men dersom jeg lar disse edelstenene eller fjernsynet eller klær eller noe annet få meg til å glemme hvem jeg tilhører eller hvem jeg bør gi min hengivenhet, så er det ikke bra. Dersom jeg tillater dem å oppta tankene mine mesteparten av tiden, så setter jeg dem før Gud.”

Dette var en ny tanke for Alice.  Jeg lurer på om jeg setter Gud først hele tiden, tenkte hun. Jeg må tenke litt mer på dette.

Hva med deg?

Blir “ting” i livet ditt så viktig at du glemmer Gud? Det er veldig usannsynlig at du vil lage deg en avgud som du vil bøye deg ned foran og tilbe. Og du vil antakelig ikke velge noe annet å bøye deg ned foran heller. Men dersom du lar venner, trender, stiler og andre ting bli viktige, så er det en sjanse for at du glemmer Gud. Sjekk selv! Vær sikker på at du holder forholdet ditt med Gud som det viktigste i livet ditt.

Herren din Gud skal du tilbe, og Ham alene skal du tjene

Matteus 4:10

Dagens nøkkelord: SETT GUD FØRST I LIVET DITT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: