Side nummer 2: Den svarte siden

Image result for black page

Husker du den første siden i Boken uten ord? Den var gul – eller gull – og var et bilde på himmelen. Vi lærte sist søndag at Gud bor i himmelen hvor det finnes gater og en hel by laget av gull. Gud ønsker at alle mennesker skal komme og bo med Ham i himmelen.

Side to i Boken uten ord er helt svart. Den svarte fargen er ett bilde på synd. Synd er når vi gjør ting som Gud ikke liker. Han har sagt at vi ikke skal stjele, ikke skal lyve, ikke skal drepe, og mange andre ting. Gud har flere lover som sier hva vi kan og ikke kan gjøre. Vi kaller disse lovene for De ti bud. Når vi bryter disse ti budene synder vi.

I Guds ord, Bibelen, står det at “Alle har syndet og står uten ære for Gud“. Dette kan du lese i Romerbrevet 3:23. Det betyr at vi ikke kan komme til himmelen fordi vi er syndere og gjør gale ting. Det var derfor Jesus kom til jorden; for at vi likevel skulle kunne komme til himmelen.

Men i dag skal jeg fortelle om synden – den svarte synden.

No automatic alt text available.

Bibelen sier “I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden“. Dette er det aller første verset i Bibelen. En av de første tingene Gud skapte var lyset. Kanskje du vet andre ting Han har skapt? Han har skapt alt som lever rundt oss. Det betyr at det er Han som har laget det. Han skapte – eller laget – alle ting på jorden i løpet av en uke.

På den sjette dagen skapte Han mennesket – Hans aller største favoritt. Han formet ham fra støvet på bakken. Så blåste Han luft inn i ham slik at han ble levende. Gud kalte det aller første mennesket for Adam.

Gud plasserte Adam i en kjempefin hage som het Edens hage. Hagen var så vakker at vi ikke kan forestille oss det. Her kunne Adam spise frukt og grønnsaker. Adam tok seg av hagen med alle trærne, fruktene og elvene. Gud elsket Adam og gikk sammen med ham i hagen om kvelden.

Gud sa til Adam at han kunne spise av alle frukttrærne og fruktbuskene i hagen, men det var ett tre han ikke fikk lov til å spise fra. Det treet ble kalt “Kunnskapens tre“, treet med kunnskap om godt og ondt.

Image may contain: 1 person, smiling

Når Gud selv ikke vandret med Adam i hagen, så var han helt alene – foruten dyrene. Derfor gjorde Gud slik at Adam sovnet i en dyp søvn – slik som de gjør på ett sykehus når de skal operere. Så tok Gud ett ribben ut av Adam og laget en kvinne – en dame – slik at Adam slapp å være alene lengre. Adam kalte denne damen Eva, og hun ble konen hans.

Adam og Eva var nakne, for det var varmt og godt i hagen. Men de var ikke klar over at de var nakne. Det var ingen andre mennesker å gjemme seg fra, og de hadde alltid vært nakne, så derfor tenkte de ikke noe på det. Alt var godt i Edens hage. Adam og Eva hadde alt de trengte, og de var lykkelige.

I hagen fantes det også en slange. Den så ikke ut som de slangene vi kjenner i dag. Dette var en ond slange som het Satan. Dette var Guds fiende som hadde forkledd seg. Satan hadde en gang vært en engel i himmelen hvor Gud bor, men han hadde ønsket å bli gud selv, og da ble han kastet ut av himmelen av Gud. Han hater Gud og vil ikke at vi skal gjøre det Gud sier.

Image may contain: 1 person, plant

Da Eva kom spurte slangen henne: “Har Gud virkelig sagt at dere ikke kan spise av alle trærne i hagen?” Adam må ha fortalt Eva hva Gud hadde sagt om Kunnskapens tre som de ikke kunne spise fra. Eva svarte: “Vi kan spise av alle trærne i hagen, men av treet med kunnskap om godt og ondt kan vi ikke spise fra. Gud har sagt at dersom vi spiser fra det treet, så vil vi dø.”

Da løy slangen til Eva og sa: “Dere kommer ikke til å dø. Dere vil bli som Gud og vite alt som er godt og ondt.”

Eva lyttet til slangen. Hun kikket på treet, og frukten på det så virkelig god ut. Vi vet ikke sikkert hvilken frukt dette var, men den så veldig fristende ut. Eva plukket ned en frukt og spiste den.

Image may contain: plant

Etter at Eva hadde spist av frukten, så ga hun en til Adam. Bibelen sier at Adam også spiste frukten. Adam og Eva hørte på Satan istedenfor å høre på Gud, og slik kom synden inn i verden. Adam og Eva gjorde det de ville istedenfor å lytte til Gud.

Det er virkelig trist at Adam og Eva ikke lyttet til Gud. De syndet mot Gud – de gjorde noe som Gud hadde sagt at de ikke skulle gjøre.

Ofte gjør vi også gale ting – stjeler og lyger. Når mamma og pappa sier at vi ikke skal gjøre noe, så gjør vi det ofte likevel. Vi er alle syndere, slik som vi leste fra Romerbrevet 3:23.

Image may contain: one or more people

Så snart Adam og Eva hadde spist av frukten, så ble øynene deres åpnet, og de ble klar over at de var nakne. De kledde seg med fikenblader slik at ingen kunne se at de var nakne. Ofte når vi gjør noe galt, så forsøker vi å skjule oss selv eller hva vi har gjort.

Adam og Eva følte at de hadde gjort noe galt, og de ble også redde. Når Gud kom om kvelden for å gå med dem i hagen, så gjemte de seg. Gud ropte “Adam, hvor er du?” Gud visste hvor Adam var, men Han ville at Adam skulle innrømme at han hadde syndet – gjort noe galt.

Adam sa “Jeg hørte Deg i hagen, og jeg ble redd fordi jeg var naken, derfor gjemte jeg meg.” Da Gud spurte om Adam hadde spist av frukten som Gud hadde sagt at han ikke skulle spise, så skyldte Adam på Eva. “Kvinnen Du ga meg ga meg en frukt, og så spiste jeg den.” Ofte forsøker også vi å gi skylden på andre.

Når Gud spurte Eva hva hun hadde gjort, så skyldte hun på slangen. “Slangen lurte meg slik at jeg spiste frukten.”

Gud ga en straff til både slangen, Adam og Eva. På grunn av det de hadde gjort, så skulle de dø, men ikke før de hadde levd i flere år. I begynnelsen hadde ikke Gud ment at de skulle dø, men synden forandret dette.

Image may contain: 1 person

På grunn av synden – det gale – som Adam og Eva hadde gjort, så kastet Gud dem ut av Edens hage. Synden gjorde at de ikke kunne være sammen med Gud lengre.

Men Gud var fremdeles glade i Adam og Eva. Han drepte to dyr og kledde Adam og Eva i dyreskinn. To dyr måtte dø på grunn av hva Adam og Eva hadde gjort.

Gud sa også at Han en gang ville sende en Frelser til jorden slik at vi kunne bli frelst. Å bli frelst betyr å bli reddet. Jesus kom til jorden slik at vi kan bli tilgitt alt det onde vi har gjort. Når vi  vil gjør som Jesus sier og følge Ham, så kan vi bli tilgitt det gale vi har gjort slik at vi kan komme til Gud i himmelen.

Jesus sier Han banker på døren din og ønsker at du slipper Ham inn. Vil du være venner med Jesus? Han vil være venner med deg!

Det blir mer om Jesus neste uke….


 

Advertisement
%d bloggers like this: