19 februar

Txt: Johannes 13:12-17

AKKURAT SOM PAPPA

Berit lo da hun så lillebroren hennes Sverre leke i stuen. Han hadde klatret opp på farens favorittstol og lot som om han leste avisen. Mens han krysset beina og forsøkte å nå fotskammelen ropte han: “Se på meg! Jeg er akkurat som pappa!”

Berit kunne ikke motstå å gi Sverre en stor klem. “Vent her slik at vi kan vise mor hvor stor gutt du er!” sa hun.

Da Berit hadde returnert til stuen sammen med moren hadde Sverre lagt ned avisen på fanget og latet som om han sov. Han lente til og med bakover med hendene bak hodet – akkurat som faren pleide å gjøre når han var ferdig med å lese avisen. “Er han ikke søt, mor?” hvisket Berit leende. “Han forsøker å være helt lik far.”

Mor nikket. “Det er slik barn lærer,” sa hun med et smil. “De imiterer folk de ser.”

“Pleide jeg å gjøre det?” lurte Berit.

“Jada,” svarte mor. “Du pleide å late som om du laget middag. Du ville hente kjeler og kasseroller ut av skapet og fortelle meg at du laget ‘potemos’!”

Berit lo. “Det høres ut som meg,” sa hun. “Jeg liker fremdeles å lage potetmos.”

“Jeg kom på en viktig leksjon fra Bibelen,” fortsatte mor. ” Barn imiterer foreldre og andre voksne, og Gud sier at kristne skulle imitere Jesus.”

“Men vi kan ikke se Jesus, så hvordan kan vi imitere…” begynte Berit. “Å, vent litt! Vi har Bibelen! Den forteller oss om hvordan han levde!”

“Ja,” samstemte mor. “Det er en grunn til at vi leser Bibelen. Den forteller oss hvordan Jesus forholdt seg til andre mennesker. Vi lærer noe om Hans forhold til Gud Faderen. Vi ser kjennemerker på personligheten Hans og hvordan Han oppførte seg i forskjellige situasjoner. Når vi studerer livet Hans, kan vi lære å leve slik Han gjorde!”

Hva med deg?

Hvem imiterer du? Lærer du å imitere Jesus? For å finne ut hvordan Han ville oppføre seg og hva Han ville si, så må du studere Guds ord – Bibelen. Så kan du forsøke å tenke deg hva Jesus ville ha gjort dersom Han var i dine sko. Imiter Ham!

Bli derfor Guds etterfølgere, som Hans kjære barn

Efeserne 5:1

Dagens nøkkelord: IMITER JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: