Dag 1: Nok en beleilig dag

“Se derfor til hvordan dere kan vandre varlig, ikke som uvise, men som vise, så dere kjøper den laglige tid…”

Efeserne 5:15-16a)

Det finnes et gammelt ordtak som sier “Møllen kan ikke male med gårsdagens vann”.

På samme måte kan det sies at tidens elv ikke flyter oppover. Den bringer ikke de samme mulighetene og valgene som den brakte i går – muligheter til å tilbe Gud, vise kjærlighet, tale gode ord, til å lukte og nyte. Dersom vi er travelt opptatt med å låne ubehag og bekymringer fra i går, så går vi glipp av de beste mulighetene vi får i dag, og dermed utsetter vi vår vekst i nåde, i tro og i karakter.

Dagen i dag er verdifull. Det er et generøst innskudd i vår livsbank, en som bare varer i 24 timer. Vi kan ikke ignorere den. Vi må gjøre positive valg om hva vi øsker å satse på.

Så la oss lære å få mest mulig ut av dagen vår. Alt som vi med sikkerhet kan kalle vårt eget – alt som vi kan eie og nyte – finnes i dagen i dag.

Denne dagens velsignelser kan inneholde mye:

* Helse

* Styrke

* Liv i hvert åndedrag

* Mentale krefter

* Gleden av relasjoner med andre

* Bruken av gavene våre

* Naturens skjønnhet og dufter

* Utsikten fra et fjell eller simpelt hen et tre utenfor vinduet ditt

* Takknemlighet for det vi eier

* Tilfredshet med livet

* Bønnens privilegium

* Føden vi får gjennom Guds Ord

Dagen i dag er en dag full av muligheter. Selv enn hva som møter oss, så har vi den største friheten som er mulig å ha – friheten til å velge innstillingen vår. Vi kan ha en god eller en dårlig dag som følge av hvilken innstilling vi velger å ha. Selv enn hvilken situasjon vi står oppi, så kan vi velge hvilket klima vi ønsker i hjertene våre. Vi kan velge et klede av lovprisning.

Til og med i sorgen kan vi unngå å drukne og bli knust dersom vi søker Guds trøstende Ord i dag, og slipper stråler av solskinn fra Hans nærvær inn i vårt mørke. Vi kan velge en holdning av underkastelse til den Ene som elsket oss helt til døden – som led mye mer enn oss alle – for oss alle. Vi kan lære å kysse gledene som har flydd bort istedenfor å forsøke å holde dem fast i knyttnevene våre. Vi kan søke et nytt kapittel i livene våre som gir grunn til takksigelse, og begynne å skrive det kapittelet med sorg som er avsluttet med håp – og til og med små utbrudd av glede.

La oss velge hva vi ønsker fylle dagene våre med.

Er det med anger? Med skumle minner? Med uaktsomhet som vil gi føde for morgendagens trengsel? Med klager og misnøye? Med ønsketenkning?

Selvsagt ikke!

Hvor mye bedre er det ikke å fylle dagen i dag med de tre grunnleggende elementene i en kristens liv – tro, håp og kjærlighet. De er alle forankret i Gud. Alle kommer fra å velge Gud i dag som den vi søker først og fremst. Han er den vi kan stole på så vi kan mer enn nok. Han er likden av alt vi trenger i disse 24 timene. Og Han er den dom forsikrer oss en god morgendag.

Han er Livet i våre liv – vår høyest elskede. Vannet fra Hans liv veller frem inni oss og strømmer ut gjennom oss – og vi lar det flomme hver dag, hver time…

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: